Haal meer uit je geld

Het kan verstandig zijn om geld van je betaalrekening over te boeken naar je spaarrekening. Hiermee zet je geld apart dat je niet direct nodig hebt. Niet alleen ontvang je hierdoor rente, maar krijg je ook meer grip op je geld.


Waarom geld overboeken naar je spaarrekening?

Meer grip op je geldRente over je spaargeldEen buffer voor onverwachte uitgavenSparen voor een doel

Meer grip op je geld

Inzicht in je geldzaken is belangrijk. Hoeveel geld houd je over na alle vaste lasten? Door geld over te boeken naar je spaarrekening, geef je jezelf een budget en ben je bewuster bezig met je uitgaven. Hierdoor krijg je meer grip op je geld.

Rente over je spaargeld

Iedere euro die je op je spaargeld verdient, is mooi meegenomen. Een spaarrekening is immers kosteloos en ook voor het ontvangen van de rente hoef je niets te doen. Daarnaast blijft het geld op jouw Rabo InternetSparen rekening en de Rabo SpaarRekening direct opneembaar.

Een buffer voor onverwachte uitgaven

Het Nibud adviseert huishoudens een spaarbuffer te hebben van minimaal € 5.000. Met deze buffer kun je inspelen op onverwachte uitgaven. Het is daarom verstandig om deze buffer op een spaarrekening te zetten, zodat de buffer niet wordt uitgegeven zonder dat je er erg in hebt.

Bereken jouw Nibud buffer

Sparen voor een doel

Door geld over te boeken naar je spaarrekening, wordt jouw doel inzichtelijk en geef je het geld niet ongemerkt uit. Wil je sparen zonder dat je er naar om hoeft te kijken? Stel dan Automatisch Sparen in, waarmee iedere maand een vast bedrag wordt overgeboekt naar jouw spaarrekening.

Lees meer over Automatisch Sparen

Alternatieven voor sparen

Het begint meestal bij sparen. Denk daarnaast ook eens aan de alternatieven. Met beleggen heb je namelijk kans meer rendement te halen dan met sparen alleen, als je bereid bent om de risico's te accepteren. Ook aflossen op je hypotheek kan een slimme investering zijn.

Sparen of beleggen Extra aflossen op je hypotheek Belastingvrij schenken

Haal ook meer uit je geld.