Gewijzigde voorwaarden 2016

Wat er voor uw spaarrekening verandert

Vanaf 1 januari 2016 verandert de coöperatieve structuur van de Rabobank. Vanaf dat moment werken alle lokale Rabobanken en Rabobank Nederland – als Coöperatieve Rabobank U.A. – samen vanuit één coöperatie met één bankvergunning en jaarrekening. Dit was de aanleiding om de voorwaarden van onze spaarrekeningen en pensioenproducten nog eens kritisch te bekijken. Hieronder leest u wat deze veranderingen voor u betekenen.

Meer lezen over de nieuwe coöperatieve structuur van de Rabobank

Wijzigingen vanwege nieuwe structuur

De algemene voorwaarden zijn aangepast aan de nieuwe structuur van de Rabobank. Daarnaast heeft de nieuwe coöperatieve structuur mogelijk gevolgen voor de dekking van uw betaal- en spaartegoed onder het depositogarantiestelsel (DGS).

Lees meer over de nieuwe coöperatieve structuur en de dekking onder het DGS

Extra bepalingen over verstrekken van een volmacht

De bepalingen over de volmacht en over overlijden zijn in de algemene voorwaarden opgenomen. Hiermee wordt het voor u duidelijker wat er voor u geldt bij een van deze onderwerpen.

Klachtenprocedure in voorwaarden

Onze klachtenprocedure is opgenomen in de algemene voorwaarden. Voorheen was deze klachtenprocedure beschreven in de productkenmerken. Ook hebben wij opgenomen hoe u online een klacht bij ons kunt indienen.

Online een klacht indienen

Uw mededelingen aan de Rabobank

Wij hebben in de algemene voorwaarden opgenomen dat u niet alleen schriftelijk, maar ook via e-mail ons iets kunt meedelen.

Toezichthouders

Wij hebben in de algemene voorwaarden een opsomming van onze toezichthouders opgenomen.

Wijzigingen in algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden hebben wij voorbeelden opgenomen van de situaties waarin wij de algemene voorwaarden mogen wijzigen.

Voorwaarden 2016

Rabo DoelSparen (PDF)

Rabo GeneratieSparen (PDF)

Rabo GeneratieSparenPlus (PDF)

Rabo GroenSparen (PDF)

Rabo InternetSparen (PDF)

Rabo PeriodeSparen 30 (PDF)

Rabo PeriodeSparen 90 (PDF)

Rabo RegenboogRekening (PDF)

Rabo SpaarRekening (PDF)

Rabo SpaarVrijRekening (PDF)

Zijn deze gewijzigde voorwaarden voor u niet acceptabel? Dan kunt u eventueel de overeenkomst opzeggen. Neem voor het opzeggen van de overeenkomst contact op met uw lokale Rabobank.

U vindt de voorwaarden 2016 ook bij elke spaarrekening op onze website. We leggen ze uit onder de kop ‘Voorwaarden’ op de betreffende pagina.

Bekijk de spaarrekeningen van de Rabobank

Bekijk onze bankspaarrekeningen en pensioen producten

Bekijk onze levenslooprekening

Contact

Rabobank