AutoModus App

AutoModus app: kom veilig thuis

Word jij ook weleens afgeleid door app’jes tijdens het rijden? De AutoModus app van Interpolis helpt je om je ogen op de weg te houden. Zo zorgen we samen voor meer veiligheid in het verkeer. Ga ook in AutoModus.

Zo krijg je 10% korting

Met de AutoModus app krijg je 10% korting op de premie van je nieuwe autoverzekering. Ook bij een kentekenwijziging krijg je de korting.

1. Sluit een Interpolis Autoverzekering af.
2. Download de AutoModus app (als je deze nog niet had).
3. Vul je kenteken in de AutoModus app in.

Je krijgt binnen 1 maand een nieuwe polis en de 10% korting wordt verrekend. De korting geldt voor 1 jaar. De actie loopt van 1 september tot en met 29 februari 2020.
Bekijk alle actievoorwaarden (PDF).

Autoverzekering: berekenen en afsluiten
AutoModus App

Meer focus. Minder afleiding

Met de AutoModus app rij jij weer met focus. De app helpt je om je telefoon links te laten liggen als je achter het stuur zit.

Minder afleiding tijdens het rijden.Navigatie en muziek kun je wel beluisteren.Draag bij aan veiliger verkeer.

Al ruim 170.000 Nederlanders gingen je voor.

Je spaart automatisch mee voor veiliger verkeer

Interpolis vindt het belangrijk dat iedereen veilig thuiskomt. Daarom doet Interpolis voor iedere 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, € 1 in een spaarpot. Ieder jaar doneert Interpolis het gespaarde bedrag aan burgerinitiatieven die Nederland verkeersveiliger maken.
Kijk op www.ikrijvoornl.nl voor de initiatieven die Interpolis in 2018 heeft ondersteund.

Veelgestelde vragen - over de actie

Ik zie de korting nog niet op mijn polis en in mijn premie, hoe kan dat?

Heb je de autoverzekering afgesloten en je kenteken ingevuld in de AutoModus app? Dan krijg je binnen 1 maand een nieuw verzekeringsbewijs (polis) waarop de 10% korting duidelijk staat vermeld. Interpolis verrekent de te veel betaalde premie natuurlijk met jou.

Vanaf welke datum gaat de korting in?

De korting gaat met terugwerkende kracht in op de dag dat je je kenteken in de AutoModus app hebt geregistreerd. Of vanaf de ingangsdatum van je autoverzekering, als die ná de datum ligt dat je je kenteken in de app hebt gezet.

Je krijgt binnen 1 maand een nieuw verzekeringsbewijs (polis) waarop de korting duidelijk staat vermeld. Interpolis verrekent de te veel betaalde premie natuurlijk met jou.

Waar kan ik mijn kenteken invoeren in de app?

Via het icoontje linksboven in de app: 


AutoModus App

Wat als mijn autoverzekering ná 29 februari 2020 ingaat?

Om te profiteren van 10% korting moet je uiterlijk 29 februari 2020 de verzekering afsluiten en je kenteken invoeren in de AutoModus app. De ingangsdatum van je autoverzekering mag na die datum liggen.

Kan ik ook eerst de app downloaden?

Ja, de volgorde maakt niet uit. Je mag ook eerst de app downloaden (misschien had je hem al) en het kenteken invoeren en daarna de autoverzekering afsluiten.

Ik heb al een Interpolis Autoverzekering en wil die aanpassen

De actie geldt ook als je al een Interpolis Autoverzekering had en die omzet naar een nieuw kenteken. Of als je een extra auto verzekert bij Interpolis.

Veelgestelde vragen - over de app

Wat doet de AutoModus app?

De AutoModus app beloont je als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet handsfree belt (ook niet met een carkit), verdien je punten.

Waarom wil Interpolis dat automobilisten de app gebruiken?

De AutoModus app heeft een bewezen effect op vermindering van smartphonegebruik achter het stuur. Afleiding in het verkeer door gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken. Als je 100 km/u rijdt en drie seconden op je telefoon kijkt, leg je de lengte van een heel voetbalveld af. Interpolis wil samen met automobilisten en experts gaan voor veiliger verkeer, minder ongelukken en een lagere premie.

Wat doet Interpolis met mijn gegevens?

Interpolis gaat heel zorgvuldig met de gegevens van klanten en gebruikers van de app om. De gegevens van de AutoModus app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis wil weten of door het gebruik van de app het aantal schadeclaims afneemt. De gegevens worden anoniem behandeld. Er is dus geen enkele relatie tussen jouw data van de AutoModus app en je autoverzekering. Het privacystatement van Interpolis vind je op: https://www.interpolis.nl/privacy-statement.

Is de app alleen beschikbaar voor klanten?

Nee, de AutoModus app is beschikbaar voor iedereen en gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.