AutoModus App

Wat is AutoModus?

In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol. En de smartphone is de belangrijkste veroorzaker hiervan. De AutoModus app helpt jou om je telefoon links te laten liggen als je onderweg bent. Zo rijd jij weer met focus. Dat is wel zo veilig. Meer dan 235.000 Nederlanders gingen je voor. Jij doet toch ook mee?

AutoModus app goede doelen

Spaar voor het goede doel met #IkRijVoorNL

Geld inzamelen voor een goed doel was nog nooit zo makkelijk! Voor iedere 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, spaar je € 1,- voor een goed doel dat je zélf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen:

  • Vereniging Verkeersslachtoffers
  • Voedselbank
  • KiKa

Via je profiel kun je het gekozen goede doel altijd gemakkelijk aanpassen.

 

Veelgestelde vragen - over de app

Hoe werkt de AutoModus app?

De AutoModus app beloont je als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet handsfree belt, verdien je punten. 

Is de AutoModus app alleen beschikbaar voor Interpolis-klanten?

De AutoModus app is voor iedereen beschikbaar. De app is gratis verkrijgbaar Via de App Store en Google PlayStore.

Waarom wil Interpolis dat automobilisten de AutoModus app gebruiken?

De AutoModus app heeft een bewezen effect op vermindering van smartphonegebruik achter het stuur. Afleiding in het verkeer door gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken. Als je 100 km/u rijdt en drie seconden op je telefoon kijkt, leg je de lengte van een heel voetbalveld af. Interpolis wil samen met automobilisten en experts werken aan een veiliger verkeer, minder ongelukken en een lagere premie.

Welke gegevens moet ik invullen om de AutoModus app te gebruiken?

Bij het aanmaken van een gebruikersprofiel vraagt Interpolis om je voornaam (niet verplicht) en of je auto bij Interpolis verzekerd is. Als dat zo is, dan vraagt Interpolis om je kenteken. Je kunt de app ook gebruiken zonder het kenteken in te vullen.

Wat doet Interpolis met mijn gegevens?

Interpolis gaat zorgvuldig om met de gegevens van klanten en gebruikers van de app. De gegevens van de AutoModus app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis wil weten of door het gebruik van de app het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. Er is dus geen relatie tussen jouw data uit de AutoModus app en je autoverzekering. Het privacystatement van Interpolis vind je op: https://www.interpolis.nl/privacy-statement.

Registreert Interpolis de mobielvrij gereden kilometers van gebruikers van de AutoModus app?

De Automodus app registreert alleen het aantal kilometers dat wordt gereden met de app aan. Dit is de basis voor het aantal punten dat je kunt verdienen. Met deze punten spaar je voor een goed doel dat je zélf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen: Vereniging Verkeersslachtoffers, Voedselbank of KiKa. Via je profiel kun je het gekozen goede doel altijd gemakkelijk aanpassen.

Monitort Interpolis ook schadegegevens van gebruikers van de AutoModus app?

De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis maakt die gegevens anoniem. Er is dus geen enkele relatie tussen jouw data van de app en jouw autoverzekering. Tijdens een experiment heeft Interpolis zelf gerapporteerd gedrag gemeten. Nu gaat Interpolis op basis van de schades van klanten onderzoeken of de AutoModus app het aantal schades ook daadwerkelijk vermindert.