Rij mobielvrij

Word jij ook weleens afgeleid door app’jes tijdens het rijden? De kans op een ongeval is 10x kleiner als je mobielvrij rijdt. De AutoModus app helpt je om je ogen op de weg te houden. Zo zorgen we samen voor meer veiligheid in het verkeer. Ga ook in AutoModus.

Ga ook in AutoModus en spaar mee voor een veiliger verkeer

Interpolis helpt jou graag mobielvrij te rijden. Al 150.000 Nederlanders gebruiken hiervoor de AutoModus app.

je mag je scherm niet aanraken als je in AutoModus bentnavigatie kun je wel horenbestuurders in AutoModus rijden 25% minder schade dan verwacht

Zo help jij het verkeer in Nederland veiliger te maken. Niet alleen omdat je zelf veiliger rijdt, maar ook omdat je initiatieven steunt die Nederland verkeerveiliger maakt. Dat zit zo: voor elke 100 punten die je verdient in AutoModus, spaar je € 1.

Het totale bedrag (maximaal € 250.000) dat alle AutoModus-gebruikers samen sparen, schenkt Interpolis eenmaal per jaar aan initiatieven die Nederland verkeersveiliger maken.

Veelgestelde vragen

Wat doet de AutoModus app?

De AutoModus app beloont jou als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet belt, verdien je punten.

Waarom wil Interpolis dat automobilisten de app gebruiken?

De AutoModus app heeft een bewezen effect op vermindering van smartphonegebruik achter het stuur. Afleiding in het verkeer door gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken. Als je 100 km/u rijdt en drie seconden op je telefoon kijkt, leg je de lengte van een heel voetbalveld af. Interpolis wil samen met automobilisten en experts gaan voor veiliger verkeer, minder ongelukken en een lagere premie.

Hoe kunnen gebruikers van de app andere automobilisten uitdagen om ook de app te downloaden en mobielvrij te rijden?

Met de AutoModus app kun je andere automobilisten uitdagen om de meeste punten te scoren. Degene met het hoogste aantal punten tijdens de laatste rit, krijgt 5 punten van de tegenstander.

Waar is de app te verkrijgen?

Voor iOS in de App Store en voor Android in Google Play.

Welke gegevens moet ik invullen om de app te downloaden?

Er wordt een aantal gegevens gevraagd bij het aanmaken van een gebruikersprofiel: voor- en achternaam, geboortedatum en kenteken moeten verplicht worden ingevuld. De rest is optioneel.

Wat doet Interpolis met mijn gegevens?

Interpolis gaat heel zorgvuldig met de gegevens van klanten en gebruikers van de app om. De gegevens van de Automodus app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis wil weten of door het gebruik van de app het aantal schadeclaims afneemt. De gegevens worden anoniem behandeld. Er is dus geen enkele relatie tussen jouw data van de AutoModus app en jouw autoverzekering. Ons privacystatement is te vinden op: www.interpolis.nl/privacy-statement.

Registreert Interpolis de mobielvrij gereden kilometers van gebruikers van de app? Zo ja, waarom?

De Automodus app registreert alleen het aantal kilometers dat wordt gereden met de app aan. Dit is de basis voor het aantal punten dat jij kunt verdienen.

Hoe waarborgt Interpolis de privacy van klanten die de app gebruiken? Monitort Interpolis ook schadegegevens van gebruikers van de app? Zo ja, waarom?

De gegevens van de AutoModus app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis maakt die gegevens anoniem. Er is dus geen enkele relatie tussen jouw data van de AutoModus app en jouw autoverzekering. Tijdens een experiment hebben we zelf gerapporteerd gedrag gemeten. Nu gaat Interpolis op basis van de schades van klanten onderzoeken of de AutoModus app ook daadwerkelijk het aantal schades vermindert. De Rabobank en Interpolis hebben er alle vertrouwen in dat dit daadwerkelijk ook gaat gebeuren.

Is de app alleen beschikbaar voor klanten?

Is de app alleen beschikbaar voor klanten?

De AutoModus app is beschikbaar voor iedereen en gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.