AutoModus App

Wat is AutoModus?

In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol. En de smartphone is de belangrijkste veroorzaker hiervan. De AutoModus app helpt jou om je telefoon links te laten liggen als je onderweg bent. Zo rijd jij weer met focus. Dat is wel zo veilig. Meer dan 235.000 Nederlanders gingen je voor. Jij doet toch ook mee?

AutoModus app goede doelen

Spaar voor het goede doel met #IkRijVoorNL

Geld inzamelen voor een goed doel was nog nooit zo makkelijk! Voor iedere 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, spaar je € 1,- voor een goed doel dat je zélf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen:

  • Vereniging Verkeersslachtoffers
  • Voedselbank
  • KiKa

Via je profiel kun je het gekozen goede doel altijd gemakkelijk aanpassen.

 

Veelgestelde vragen - over de app

Hoe werkt de AutoModus app?

De AutoModus app beloont je als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet handsfree belt, verdien je punten. 

Is de AutoModus app alleen beschikbaar voor Interpolis-klanten?

De AutoModus app is voor iedereen beschikbaar. De app is gratis verkrijgbaar Via de App Store en Google PlayStore.

Waarom wil Interpolis dat automobilisten de AutoModus app gebruiken?

De AutoModus app heeft een bewezen effect op vermindering van smartphonegebruik achter het stuur. Afleiding in het verkeer door gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken. Als je 100 km/u rijdt en drie seconden op je telefoon kijkt, leg je de lengte van een heel voetbalveld af. Interpolis wil samen met automobilisten en experts werken aan een veiliger verkeer, minder ongelukken en een lagere premie.

Welke gegevens moet ik invullen om de AutoModus app te gebruiken?

Bij het aanmaken van een gebruikersprofiel vraagt Interpolis om je voornaam (niet verplicht) en of je auto bij Interpolis verzekerd is. Als dat zo is, dan vraagt Interpolis om je kenteken. Je kunt de app ook gebruiken zonder het kenteken in te vullen. Maar dan kan Interpolis de 5% korting niet koppelen aan je nieuwe autoverzekering. 

Wat doet Interpolis met mijn gegevens?

Interpolis gaat zorgvuldig om met de gegevens van klanten en gebruikers van de app. De gegevens van de AutoModus app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis wil weten of door het gebruik van de app het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. Er is dus geen relatie tussen jouw data uit de AutoModus app en je autoverzekering. Het privacystatement van Interpolis vind je op: https://www.interpolis.nl/privacy-statement.

Registreert Interpolis de mobielvrij gereden kilometers van gebruikers van de AutoModus app?

De Automodus app registreert alleen het aantal kilometers dat wordt gereden met de app aan. Dit is de basis voor het aantal punten dat je kunt verdienen. Met deze punten spaar je voor een goed doel dat je zélf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen: Vereniging Verkeersslachtoffers, Voedselbank of KiKa. Via je profiel kun je het gekozen goede doel altijd gemakkelijk aanpassen.

Monitort Interpolis ook schadegegevens van gebruikers van de AutoModus app?

De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne analyses. Interpolis maakt die gegevens anoniem. Er is dus geen enkele relatie tussen jouw data van de app en jouw autoverzekering. Tijdens een experiment heeft Interpolis zelf gerapporteerd gedrag gemeten. Nu gaat Interpolis op basis van de schades van klanten onderzoeken of de AutoModus app het aantal schades ook daadwerkelijk vermindert. 

Een jaar lang tot 15% korting op je premie

Sluit je nu een nieuwe autoverzekering af en meld je je kenteken aan in de AutoModus app? Dan krijg je een jaar lang tot 15% korting op je premie. Lees hier meer over deze actie. 

Zo werkt het

  1. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering krijg je direct 10% korting op je premie. Deze korting geldt ook als je je kenteken wijzigt of een tweede auto verzekert.
  2. Meld daarna je kenteken aan in de Interpolis AutoModus app om een jaar lang 5% extra korting op je premie te ontvangen.
  3. Interpolis verrekent binnen één maand de 5% extra korting in de premie. Je ontvangt dan ook een aangepast verzekeringsbewijs (polis). 
Bereken je premie

Over de actie

  • Beide kortingen hebben een looptijd van één jaar.
  • De actie loopt van 1 september 2020 tot en met 15 november 2020.
  • De korting wordt in mindering gebracht op je premie voordat eventuele korting van je Alles in één Polis is toegepast.
  • Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden (PDF).

Veelgestelde vragen - over de actie

Hoe voer ik in de AutoModus app mijn kenteken in?

Op het startscherm van de app zie je linksboven een icoon voor je profiel. Klik daarop. Onderin wordt dan gevraagd of je auto verzekerd is bij Interpolis. Zet het schuifje naar rechts. Vul daarna het kenteken in. Klik als laatste op 'Opslaan'. 

Wat als mijn autoverzekering na 15 november 2020 ingaat?

De ingangsdatum van je nieuwe autoverzekering mag ook na de actieperiode liggen. Wel moet je uiterlijk op 15 november 2020 de verzekering afsluiten én je kenteken invoeren in de AutoModus app. 

Kan ik ook eerst de AutoModus app downloaden?

Ja, de volgorde maakt niet uit. Je mag dus ook eerst de AutoModus app downloaden en het kenteken invoeren en daarna je nieuwe autoverzekering afsluiten. 

lk heb al een Interpolis Autoverzekering en wil deze aanpassen. Krijg ik dan ook korting?

De actie geldt voor nieuwe autoverzekeringen. Dus ook als je een Interpolis Autoverzekering omzet naar een nieuw kenteken. Of als je een extra auto verzekert bij Interpolis. 

Vanaf welke datum gaat de korting in?

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering ontvang je direct 10% korting. De 5% korting gaat in vanaf de ingangsdatum van je autoverzekering, als je je kenteken in de app hebt gezet.