De 5 voordelen van de Interpolis Autoverzekering

Autoverzekeringen lijken misschien veel op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen. De dekking van Interpolis is vaak uitgebreider dan die van andere verzekeraars, vooral als je kijkt naar de Beperkt Casco en Volledig Casco autoverzekering.

1. Reparatie bij je eigen garage

Interpolis werkt samen met een netwerk van aangesloten schadeherstellers, net als andere autoverzekeraars. Staat je eigen garage er niet tussen en wil je je schade daar toch laten repareren? Geen probleem. Ook dan krijg je de schade 100% vergoed. Zo heb je écht vrije reparatiekeuze.

Interpolis is hierin uniek. Alle andere verzekeraars werken met een extra eigen risico. Of je hebt een duurder pakket nodig voor die volledige vergoeding.

2. Ruime vergoeding bij diefstal en total loss

Is je auto gestolen of niet meer te repareren na een ongeval? Met de aanschafwaarderegeling van Interpolis krijg je standaard tot maar liefst 3 jaar na aanschaf het hele aankoopbedrag vergoed (tot € 50.000). Voor nieuwe én tweedehands auto’s. Ook als je hem kocht van een particulier.

Bij sommige andere autoverzekeraars geldt de regeling maar 1 jaar. Of je krijgt alleen het bedrag vergoed dat de auto kort voor de schade waard was (de dagwaarde). Dat is vaak niet genoeg om dezelfde auto opnieuw te kopen.

3. Accessoires onbeperkt meeverzekerd

Interpolis is een van de weinige verzekeraars waar je auto-accessoires standaard onbeperkt meeverzekerd zijn. Je betaalt er dus niets extra’s voor. Handig voor bijvoorbeeld je mooie fietsendrager, dakkoffer, dure geluidsinstallatie of bijzondere velgen.

Bij de meeste autoverzekeraars zijn accessoires beperkt meeverzekerd tegen schade en diefstal. Vaak tot € 1000 of € 2500. Wil je meer, dan moet je dat extra bedrag bijverzekeren. 

4. Dezelfde no-claimkorting na schade

Voor ieder jaar dat je geen autoschade claimt, krijg je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de ‘no-claimkorting’ op je premie. Als je schade claimt, daalt je korting en stijgt je premie. 

Interpolis is een van de weinige verzekeraars met een aanvullende dekking waarmee je je no-claimkorting kunt beschermen; de Interpolis No-Claim Garantie®. Hiermee kun je één schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat je korting daalt.

5. Pechhulp: voordelige dekking

Is je auto jonger dan 12 jaar? Dan is de aanvullende dekking voor pechhulp van Interpolis vaak voordeliger dan ANWB Wegenwacht® Nederland Standaard. En ook voor pechhulp in het buitenland kun je bij Interpolis terecht. Heb je via je garage of dealer nog recht op pechhulp? Dan is extra verzekeren misschien niet nodig.

Goed om te weten

Punt 1, 2 en 3 zijn van toepassing op de WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (Allrisk) dekking. Daarmee verzeker je – naast schade aan anderen – ook schade aan je eigen auto. De meeste auto’s jonger dan 12 jaar, hebben zo’n dekking.

Interpolis Autoverzekering iets voor jou?

Via de Rabobank sluit je hem eenvoudig af. Bijvoorbeeld via de Rabo App. Even bellen met je eigen Rabobank kan ook. Nu: tot 15% korting op je premie, een heel jaar lang.

Direct premie berekenen

Eerst nog wat meer lezen