Elektrische auto leasen

Met Rabo Lease kies je voor financial lease. Hiermee ben je als ondernemer vanaf dag één eigenaar van de elektrische auto zonder dat je in een keer het aankoopbedrag kwijt bent.

    je kiest en bestelt je elektrische auto bij je eigen dealerbij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaardeje bent vanaf dag één eigenaar van de auto

Een elektrische auto leasen met Rabo Lease

Voor nieuw en tweedehands

Je kunt een gloednieuwe elektrische auto bij ons leasen, maar ook een occasion met extra lage bijtelling.

Vast maandbedrag

Je betaalt elke maand rente en aflossing. Als je dat wenst, kun je eigen geld inbrengen. Zo verlaag je het maandbedrag. Maar het hoeft niet.

Jij bent eigenaar

Vanaf dag één ben je economisch eigenaar van je elektrische auto. Daardoor profiteer je van fiscale voordelen.

Keuzevrijheid

Tesla, Audi, Hyundai of een ander merk: dat bepaal je zelf. Je zoekt de elektrische auto uit bij je eigen dealer. En je bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers.

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto leasen: belangrijke informatie

Elektrische auto’s leasen wint snel aan populariteit. Het leasecontract afsluiten werkt net zo als bij andere auto’s van de zaak. We nemen jou als ondernemer mee door de informatie die belangrijk is als je de keuze maakt voor zakelijk elektrisch leasen.

Welke keuzes heb ik bij het leasen van een elektrische auto?

Je kunt je elektrische auto financieren via operational lease of financial lease.

Financial lease. Bij Rabobank kun je kiezen voor financial lease. Deze vorm van lease kun je vergelijken met een hypotheek. Je bent eigenaar met alle bijbehorende fiscale voordelen zoals afschrijving, btw-teruggave en renteaftrek. Onderhoud, verzekering en eventuele reparaties regel je zelf.

Operational lease. Hierbij zijn alle kosten voor het autorijden in het leasebedrag verrekend. In feite besteed je het beheer van de auto uit. Heel comfortabel, maar het maandelijkse leasebedrag is daardoor fors hoger. Je profiteert bovendien niet van fiscale voordelen voor elektrische auto's.

Wat is het fiscale voordeel van het leasen van een elektrische auto?

Kies je in 2024 voor een auto met benzine- of dieselmotor, dan betaal je 22 procent bijtelling over de complete cataloguswaarde. Stel dat jouw droommodel € 40.000 kost. Als je uitgaat van een belastingtarief van 36.93 procent ben je per jaar € 3.250 aan netto bijtelling kwijt. Bij een elektrische auto betaal je slechts 16 procent bijtelling (tot een drempelwaarde van € 30.000). Daardoor kom je bij een elektrische auto met dezelfde cataloguswaarde uit op € 2.585 aan netto bijtelling. Het fiscale voordeel loopt in dit voorbeeld op tot € 665 (zonder rekening te houden met het effect van de bijtelling op de heffingskortingen).

Bijtelling elektrische auto 2024

De bijtelling voor volledig elektrische auto’s is in 2024 16 procent met een drempelwaarde van 30.000 euro. De bijtelling betaal je wanneer je met je zakelijke auto meer dan 500 privé kilometers rijdt, je betaalt dan namelijk inkomstenbelasting over een percentage van de nieuwwaarde van de auto.

Bijtelling elektrische auto 2023

Ook in 2023 betaalde je 16 procent aan bijtelling, met een drempelwaarde van 30.000 euro. Daarmee is het bijtellingspercentage in 2024 onveranderd ten opzichte van 2023, én 2022. Kijken we naar 2021 en 2020, dan gelden er nog andere bijtellingspercentages. In 2021 geldt 12 procent tot een drempelwaarde van 40.000. En voor auto’s uit 2020 geldt een 8 procent bijtelling tot een drempelwaarde van 45.000 euro.

Hoe lease ik een elektrische auto met de meest voordelige bijtelling?

Voor een elektrische auto van de zaak die je in 2024 op naam zet, gelden de bijtellingsregels van dit jaar. Voor een volledig elektrische auto betaal je bij privégebruik 16% bijtelling over de eerste € 30.000 van de cataloguswaarde. Voor elk bedrag boven die drempelwaarde, reken je 22% bijtelling. Wil je dus wél elektrisch rijden en niet veel bijtelling betalen, kies dan een auto uit die onder het drempelbedrag van € 30.000 blijft.

Ook slim: schaf een jong gebruikte elektrische auto uit 2020 of 2021 aan. In die jaren was de bijtelling lager. Dankzij de 60 maanden-regel profiteer je daar nog een tijd van.

Praktische tips bij het leasen van een elektrische auto

Als gebruiker moet je weten dat de opgegeven actieradius vaak sterk afwijkt van de praktijk. Een elektrische auto presteert immers minder bij snelwegkilometers in de kou en beter bij stadkilometers in de zomer. Overigens kun je met Rabo Lease zo veel elektrische kilometers maken als je wenst, want er is geen jaarlimiet vastgesteld.

Een laadpaal aan huis of op kantoor is ook iets om over na te denken. Het is comfortabel en het stroomtarief is het scherpst. Verder goed om te realiseren: de aanschafwaarde van de elektrische auto is vaak hoger, maar de gebruikskosten zijn lager.

Ik wil een elektrische auto leasen. Welke zaken kan ik meefinancieren?

Alle opties aan de auto financier je gewoon mee. Zelfs de btw kun je opnemen in het leasebedrag. Zo hoef je het btw-bedrag niet voor te schieten. Na één of twee kwartalen betaal je de btw, inclusief rente, terug.

Ook een laadpaal kun je direct meenemen in de lease van een elektrische auto. Interesse? Kies bij je aanvraag als bedrijfsmiddel voor ‘Personenauto - elektrisch + laadpaal’.

Elektrische auto op het oog?

Een leaseaanbod voor een elektrische auto van de zaak vraag je eenvoudig aan. Je berekent je indicatieve maandbedrag en rente meteen. Bevalt de indicatie? Dien dan een aanvraag vrijblijvend in voor een gepersonaliseerd aanbod en laat je contactgegevens achter.

Veelgestelde vragen

Benieuwd of elektrisch rijden voor jou interessant is?

phone

Hulp nodig?