Rabobank verlengt samenwerking met het Fieldlab Westvoorne

17 mei 2024 11:29

Op 12 april hebben de Gemeente Voorne aan Zee, Rabobank en Waterschap Hollandse Delta getekend voor een verlenging van samenwerking met het Fieldlab voor de periode 2024 - 2026.

ondertekening partnerschap

Eén onderzoek- en testlocatie

Het Fieldlab biedt ondernemers en samenwerkingsverbanden met innovatieve projectideeën, een onderzoek- en testlocatie in de buitenruimte aan. Voorbeelden van onderzoekprojecten bij het fieldlab zijn drijvende zonne-energiesystemen, een drijvende windmolen en 3D geprinte kunstmatige riffen gekoppeld aan ankers. Naast het verder ontwikkelen van al uitgevoerde onderzoeken, wordt er gezocht naar nieuwe projecten of ideeën op het gebied van bijvoorbeeld aquathermie, energieopslag, zon op water, windenergie of ecodesign.

Diederik Lindenbergh, voorzitter van Stichting Fieldlab Green Economy Westvoorne, is blij met de verlenging van de samenwerking: “De steun van de drie partijen stelt ons in staat innovatieve ondernemers wegwijs te maken op het Fieldlab en met hen te komen tot een passende onderzoeksopzet en realisatie.” Samenwerken voor het bevorderen van innovaties in de energietransitie, daar gaat het om!

Niet alleen een bijdrage in geld

De gemeente Voorne aan Zee, waterschap Hollandse Delta en Rabobank dragen niet alleen met geld bij, maar helpen het fieldlab ook met kennis (o.a. financieel, ecologisch, technisch), communicatie en het organiseren van bijeenkomsten en workshop. De Rabobank ondersteunt met hun kennis, financiële producten en netwerken coöperatieve energieoplossingen die goed zijn voor onze klanten, de maatschappij en de planeet. “We zijn dan ook trotse partner van Fieldlab Westvoorne dat zich op innovatieve wijze met hun onderzoeksplek inzet voor de energietransitie, vertelt Caspert van der Wel”.

Projecten gericht op energie en water

De projecten binnen het fieldlab zijn vooral gericht op energie en water. Waterschap Hollandse Delta zet zich iedere dag in voor voldoende (schoon) water, stevige dijken en veilige (vaar)wegen. “Omdat we niet alleen op de wereld zijn, is goede samenwerking met gemeentes, provincie, het bedrijfsleven en natuurlijk onze burgers essentieel. Fieldlab Green Economy Westvoorne is een belangrijk voorbeeld van hoe een samenwerking innovatie op het gebied van duurzaamheid en water kan faciliteren en versnellen” legt heemraad Anne Mollema uit.