Rabo Zelf Beleggen

Rabo Zelf Beleggen

Met Rabo Zelf Beleggen beleg je zelfstandig en zonder adviseur. Je hebt er plezier in om je te verdiepen in de financiële markten. Je hebt een eigen visie op bedrijven en producten waarin je wilt beleggen. Je maakt bewuste keuzes welke kosten je acceptabel vindt en het risico dat je wilt lopen. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je krijgt toegang tot uitgebreide beleggingsinformatie en inzicht in je portefeuille om goed geïnformeerd je keuzes te maken.

je belegt zelfstandig en zonder adviesbinnen vijf minuten aan de slagstarten kan met ieder bedragaltijd en overal online inzicht in je beleggingsportefeuillebreed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank CertificatenService Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen
Vraag online aan

Bekijk alle beleggingsvormen

Zo werkt Rabo Zelf Beleggen

Welk soort belegging past bij mij?

Sommige soorten beleggingen zijn (zeer) complex. Denk bijvoorbeeld aan hefboomproducten zoals opties en turbo’s. Succesvol beleggen in hefboomproducten vraagt de nodige expertise. De kans op verlies bij deze producten kan een stuk groter zijn dan bij minder complexe beleggingen. Daarom zijn deze beleggingsproducten niet voor elk doel en niet voor iedere belegger geschikt.

Wil je een order plaatsen in een complex beleggingsproduct? Dan stellen wij je een aantal vragen over je kennis van en ervaring met het product. Ook laten wij weten voor welke type beleggers het geschikt is. Zo kun je zelf bepalen of het product bij je past. Je kunt de belegging aankopen als je voldoende kennis en ervaring hebt en tot de doelgroep behoort. Heb je niet voldoende kennis of ervaring, of behoor je niet tot de doelgroep? Dan geven we een niet-blokkerende waarschuwing.

Bij minder complexe beleggingen krijg je geen vragen en ben je zelf verantwoordelijk om te beoordelen of het bij je past.

Rendement en risico

Met beleggen heb je kans op een hoger rendement dan met sparen. Zeker als je voor de langere termijn belegt, dan kun je profiteren van rendement op rendement. Je loopt ook een hoger risico dan met sparen. Je kunt in sommige gevallen (een deel van) je inleg verliezen. Maak een bewuste afweging tussen de kans op een hoger rendement, de looptijd en het bijbehorende risico. Zo zorg je er voor dat je beleggingen bij je situatie blijven passen.

Spreiding van beleggingen over meerdere beleggingscategorieën.

Spreid je beleggingen

Een goede spreiding van je beleggingsportefeuille verlaagt het risico zonder dat dit ten koste gaat van het verwachte rendement. Verdeel je beleggingen over verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties. Aandelen hebben op lange termijn meestal een beter rendement dan obligaties, maar dalen in slechte tijden meestal harder.

Spreiding van beleggingen over meerdere beleggingscategorieën.

Binnen de beleggingscategorieën kun je spreiden over verschillende sectoren. Onder sectoren verstaan wij onder andere onroerend goed, technologie en gezondheidszorg. Spreid daarnaast je beleggingen over verschillende regio’s wereldwijd.

In je online omgeving bij de Rabobank vind je hulpmiddelen om je beleggingen te spreiden en krijg je inzicht in je rendement en kosten. Daarnaast ontvang je onze visie en achtergrondinformatie. Dit kan je helpen om gefundeerde beslissingen te nemen voor je beleggingsportefeuille.

Rabo TraderMonitor

Beleg je met Rabo Zelf Beleggen en ben je geïnteresseerd in de details van de verschillende aandelen? Abonneer je dan op de Rabo TraderMonitor. Hier vind je het laatste beursnieuws en technische analyses van de aandelen binnen de AEX en de AMX. Daarnaast heb je toegang tot real time streaming koersen.

Lees meer over Rabo TraderMonitor

Kosten Rabo Zelf Beleggen

Beleggen draait om het behalen van rendement, maar hier komen ook kosten bij kijken. Deze kosten zijn afhankelijk van de manier waarop je belegt, waarin je belegt en hoe vaak je handelt. Hieronder zie je hoe de kosten zijn opgebouwd.

Basisdienstverlening

Deze kosten betaal je altijd: voor administratie, informatie, toegang tot systemen en beurzen.

Fondskosten

Alleen als je belegt in beleggingsfondsen en trackers. Deze worden door het fonds in rekening gebracht voor het beheer ervan.

Transactiekosten

Alleen als je handelt. Zie de tarieven per transactie in de kostentabel hieronder.

Overige kosten

Alleen als je gebruik maakt van bepaalde diensten. Zie ook ‘Tarieven Beleggen bij de Rabobank’ onder het kopje ‘Kenmerken en voorwaarden’.

Bekijk de kostentabel

Kostentabel Rabo Zelf Beleggen

Basisdienstverlening (per kwartaal)
Minimum€ 5
Tot € 100.0000,06%
Over het meerdere0,03%
Maximum€ 100
Transactiekosten
Valutakosten*0,25%
Obligaties (waaronder Rabobank Certificaten)€ 5 + 0,05%
Je betaalt maximaal € 150
Aandelen en gestructureerde producten
Binnenland
(Euronext Amsterdam, Brussel en Parijs)
€ 5 + 0,05%
Je betaalt maximaal € 150
Buitenland 1
(overig Europa, VS, Canada)
€ 5 + 0,1%
Rest van de wereld€ 35 + 0,4%
Beleggingsfondsen0,1%
Je betaalt minimaal € 0,05
en maximaal € 150
Opties Euronext Amsterdam en Brussel€ 2,25 per contract
TransactiekortingIn rekening gebrachte transactiekosten
afgelopen 4 kwartalen:
Korting
huidig kwartaal:
Tot € 500,-0%
Tot € 1.000,-5%
Tot € 2.000,-10%
Tot € 4.000,-15%
Boven € 4.000,-20%
Rabo TraderMonitor 
Optioneel per kwartaal€ 10


Doe je regelmatig beleggingstransacties in vreemde valuta, dan kan het interessant zijn om voor de afrekening een vreemde valutarekening te gebruiken. Bij je Rabobank kun je meer informatie over deze mogelijkheid opvragen.

Illustratie beleggen pijl omhoog

Webinar: Bereik meer met je geld

Wil je eerder kunnen stoppen met werken, je hypotheek aflossen of je (studerende) kinderen financieel ondersteunen? Dan heb je straks geld nodig. Misschien denk je ‘dat komt later wel’, maar als je een mooi bedrag wilt opbouwen, dan is het nu tijd voor actie! Bekijk één van de gratis webinars ‘Bereik meer met je geld’ en ontdek in 1 uur hoe je een groot bedrag kunt opbouwen.

Schrijf je in voor het webinar

Binnen 5 minuten aan de slag

  1. Vraag Rabo Zelf Beleggen eenvoudig zelf online aan. Je regelt het in een paar minuten.
  2. Kies één of meerdere producten waarin je wilt beleggen. Je kunt je order ook inleggen via je smartphone.
  3. Hou de vinger aan de pols via Rabo Online Bankieren en de app. Je kunt hier je transacties, rendement, spreiding en kosten volgen.
  4. Zijn er koersontwikkelingen die invloed hebben op je beleggingen? Raakt je portefeuille uit balans, dan kun je deze direct herstellen.

Op je gemak lezen

Wil je alles nog een keer op je gemak nalezen? Bekijk hier de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor de Rabo Zelf Beleggen gelden.

Ben je er klaar voor om te gaan beleggen?

je belegt zelfstandig en zonder adviesbinnen vijf minuten aan de slagstarten kan met ieder bedragaltijd en overal online inzicht in jouw beleggingsportefeuillebreed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank CertificatenService Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen
Vraag online aan

Bekijk alle beleggingsvormen

Zelf beleggen of laten doen: 4 verschillen

Veel mensen vragen zich net als jou af of zij zelf aan de slag kunnen met beleggen of dit het beste kunnen uitbesteden. Wij hebben 4 verschillen op een rij gezet die je kunnen helpen bij het maken van die keuze.

Ontdek de 4 verschillen