Waarin kan ik beleggen?

Bij de Rabobank kunt u in een breed assortiment beleggen. Naast aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en trackers kunt u ook in opties en turbo’s beleggen. En natuurlijk in Rabobank Certificaten. Goed om te weten: de Rabobank heeft een groot aanbod van zo’n 70 duurzame beleggingsproducten.

Aandelen
U kunt bij ons aandelen aan- en verkopen die verhandeld worden op de belangrijkste beurzen, zoals NYSE Euronext (onder meer Amsterdam, Parijs en New York), Deutsche Boerse en London Stock Exchange.

Obligaties
U kunt bij ons handelen in gangbare staatsobligaties en bedrijfsobligaties met een hoge kredietwaardigheid (‘investment grade’). Het assortiment bestaat uit obligaties in euro en daarnaast de 8 meest verhandelde valuta (USD, GBP, CAD, AUD, NZD, CHF, NOK en SEK). Het actuele assortiment is zichtbaar binnen Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App.

Beleggingsfondsen en trackers
U kunt bij ons beleggen in meer dan 350 beleggingsfondsen en zo’n 140 trackers. Hierbinnen kunt u kiezen uit zo’n 70 duurzame fondsen.

Opties
U kunt bij ons beleggen in opties van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. U kunt handelen in opties op aandelen die deel uitmaken van de AEX- of AMX-index en waarvan optieseries worden uitgegeven (zoals Aegon, Heijmans, ING of Unilever), en opties op de beursindex BEL20 en op de aandelen uit deze index.

Turbo’s
U kunt bij ons beleggen in turbo’s van BNP Paribas. Het assortiment kan door ontwikkelingen in de loop van de tijd aangepast worden. De turbo’s uit het assortiment kunnen op beursdagen gedurende de gehele dag verhandeld worden.

Rabobank Certificaten
Rabobank Certificaten zijn certificaten zonder einddatum die zijn uitgegeven door de Rabobank (via Stichting AK Rabobank Certificaten). Rabobank Certificaten zijn verhandelbaar via Euronext Amsterdam. Met de certificaten investeert u in de Rabobank, een coöperatieve bank met leden in plaats van aandeelhouders. 

Meer informatie over deze producten en op welke beurzen u dat kunt doen vindt u op de pagina Rabo Zelf Beleggen.

Lees meer over Rabo Zelf Beleggen

Welke eisen stelt Rabobank aan het assortiment?
Het assortiment van de Rabobank wordt getoetst aan internationale standaarden op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en corruptie, en uitgangspunten die de VN hierover heeft opgesteld (UN Global Compact). Wij vragen aanbieders van beleggingsfondsen om de UN Principles for Responsible Investment te ondertekenen. We hanteren een uitsluitingsbeleid voor bepaalde beleggingen, zoals wapens.

 

PDF Uitsluitingsbeleid (PDF)