Geld lenen voor een verbouwing

Wil jij je huis verbouwen of wellicht een nieuwe keuken? En wil je daarvoor geld lenen? Dan kan de persoonlijke lening van Freo een uitkomst bieden om (een deel van) de verbouwing te financieren.

Man en vrouw verbouwen samen hun huis

Waarom geld lenen voor een verbouwing

Een verbouwing, bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken of badkamer, kost vaak veel geld. Met de persoonlijke lening van Freo leen je een bedrag dat je in één keer ontvangt. Via Rabobank kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een persoonlijke lening van Freo. Over de looptijd en de rente maak je afspraken met Freo, zo weet je wat je elke maand betaalt en wanneer de lening is afgelost. Bij Freo is het altijd mogelijk om je persoonlijke lening boetevrij af te lossen, zo betaal je geen extra kosten en kun je op het totaal bedrag besparen doordat je uiteindelijk minder rente betaalt.

Meer over de persoonlijke lening van Freo

Spaargeld, hypotheek ophogen of persoonlijke lening?

Wanneer je wilt verbouwen heb je meerdere keuzes voor de financiering daarvan. Soms is het gebruiken van je spaargeld de beste optie. Bijvoorbeeld omdat je hier niet de kosten hebt van een persoonlijke lening. Heb je een hypotheek? Dan kan het zijn dat het ophogen hiervan een goedkopere optie is dan een persoonlijke lening. Hier zijn wel kosten aan verbonden zoals taxatie-, advies- en notariskosten. Het is afhankelijk van je situatie wat de beste optie is. Krijg inzicht in de kosten van een persoonlijke lening van Freo door een berekening te maken.

Subsidie voor verbouwen

Je komt mogelijk in aanmerking voor subsidie voor een verbouwing wanneer je energiebesparende maatregelen neemt. De overheid heeft hiervoor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE). Dit geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, aansluiting warmtenet en een aantal isolatiemaatregelen. Je komt hiervoor in aanmerking als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld of je eigenaar bent van een koopwoning en deze je hoofdverblijf is. Maar ook of de betreffende energiebesparende maatregelen nieuw (aantoonbaar) worden aangeschaft. Om te bepalen waarvoor en wanneer de subsidies voor je gelden kijk je op de site van de rijksoverheid.

Belastingaftrek persoonlijke lening voor verbouwen

Wanneer je de persoonlijke lening van Freo gebruikt voor een verbouwing, kun je de rente in sommige gevallen aftrekken van de belasting. Hier zijn uiteraard wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Kijk voor meer informatie over deze voorwaarden op de website van de belastingdienst.

Waarom je bij Freo leent

Boetevrij aflossen

Bij Freo kun je onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Zo ben je eerder klaar met aflossen en kun je hiermee jouw totale kosten verlagen doordat je in totaal minder rente betaalt.

Vaste lage rente

De persoonlijke lening van Freo heeft een vast en scherp rentetarief. Samen met Freo spreek je af in hoeveel tijd je de persoonlijke lening terugbetaalt en wat je maandbedrag wordt.

Onderdeel van Rabobank Groep

Freo is sinds 2007 onderdeel van Rabobank Groep en onderscheidt zich door lenen simpel te houden. Dit betekent geen ingewikkelde voorwaarden, geen verrassingen achteraf en je kunt alles zelf online regelen.

Hoe vraag ik de persoonlijke lening aan bij Freo?

De persoonlijke lening van Freo vraag je in 4 stappen aan: maak een berekening via Rabobank en verstuur je aanvraag naar Freo. Direct na ontvangst van jouw aanvraag voert Freo een eerste beoordeling van jouw financiële situatie uit en doen zij een BKR toets en een check in hun waarschuwingssystemen. Afhankelijk van de uitkomst hiervan brengt Freo een offerte uit.

Persoonlijke lening aanvragen

Ben je klaar om de persoonlijke lening van Freo aan te vragen?