Je verbouwing financieren

Met een verbouwing kan de waarde van je huis stijgen. Maar hoe ga je die nieuwe keuken, badkamer of dakkapel financieren? Misschien is een verbouwingslening iets voor jou.

Speciale rente voor verbouwen eigen woningGeen extra kostenLooptijd tot 10 jaar
Vraag direct aan Maak een berekening
Verbouwingslening

Lening of hogere hypotheek voor verbouwen?

Een verbouwing financieren met spaargeld is de weg met de minste extra kosten. Kan dit niet, dan is een verbouwingslening of het verhogen van je hypotheek een optie. Wat het beste bij je past, hangt af van je situatie en ook van het bedrag dat je wilt lenen. In het algemeen geldt: hoe hoger het bedrag dat je wilt lenen, hoe sneller een hypotheek voordeliger voor jou uitpakt dan een verbouwingslening. Daarom zetten we de voor- en nadelen van de twee mogelijkheden op een rij:

Verbouwingslening eigen huis

Rente mogelijk aftrekbaarSpeciale rente van 4,50% bij verbouwing eigen huis
Alleen vaste renteGeen extra kostenLooptijd tot 10 jaarBoetevrij aflossen zonder extra kostenDe aanvraag regel je eenvoudig online
Maak een berekening
Bekijk het historisch overzicht rentewijzigingen (PDF)

Hypotheek verhogen of extra hypotheek

Hypotheekrente is in veel gevallen aftrekbaar.Lagere rente dan bij een persoonlijke lening.Keuze tussen een vaste- of variabele rente.Extra kosten bij afsluiten, bijvoorbeeld advies-, taxatie- of notariskosten.Langere looptijden, tot 30 jaar.Bij vaste rente mogelijk een vergoeding/boete bij extra aflossen.Hiervoor maak je een afspraak bij de bank.
Bereken je hypotheek

Subsidie voor duurzame verbouwing

Voor sommige duurzame verbouwprojecten kun je subsidie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de vloeren, dak of muren, of het aanleggen van een zonneboiler. Deze subsidies verschillen per gemeente.

Bekijk meer informatie voor subsidies in jouw gemeente

Klaar om jouw verbouwingslening eigen woning af te sluiten?

Vraag direct aan