Speciaal voor glaszetters en schilders

U bent schilder of glaszetter en heeft misschien plannen om voor uzelf te beginnen. Of om uw bedrijf uit te breiden met bijvoorbeeld stukadoorswerkzaamheden? Om u hierbij te helpen hebben wij in samenwerking met Interpolis een risico-overzicht gemaakt voor glaszetters en schilders.

Risico-inzichten voor schilders en glaszetters

Als schilder of glaszetter bent u het liefst bezig met uw vak. Maar hoe zit het met de risico’s die u loopt?

Wij werken graag samen met Interpolis vanwege hun ruime verzekeringsaanbod en de hulp die zij bieden bij het voorkomen en oplossen van schade. Met onze branchekennis en het risico-inzicht vanuit Interpolis helpen wij u om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen. Daarnaast geven wij u inzicht in veelvoorkomende schades en de (preventie)maatregelen die u als schilder of glaszetter kunt nemen.

Risico’s die schilders en glaszetters lopen

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende risico’s voor schilders en glaszetters.

 • Aanrijding
  U parkeert uw bestelbus met aanhanger bij een klant. Bij het inparkeren beschadigt u een andere auto. U wordt aansprakelijk gesteld voor de ontstane schade.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 15.352

  Oplossingen:
  • WA-dekking motorrijtuig voor de schade aan de andere auto
  • Casco-dekking motorrijtuig voor de schade aan uw bestelbus
  • Casco-dekking aanhanger voor de schade aan uw aanhanger
 • Diefstal
  's Morgens blijkt dat uw bestelbus gestolen is. Niet alleen uw bestelbus is weg, maar ook al uw spullen die in de bestelbus lagen. U kunt uw werk niet doen, totdat u een andere bestelbus heeft. Ook moeten uw gereedschappen vervangen worden.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 26.124

  Oplossingen:
  • Cascoverzekering voor uw bestelbus
  • Transportverzekering voor de materialen en het gereedschap in de bus
 • Letselschade
  Een door u ingehuurde onderaannemer valt van de steiger. Hij breekt zijn pols en kan een tijd niet werken. Achteraf blijkt dat u de steiger niet goed geplaatst heeft. U bent aansprakelijk voor de schade.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 147.000

  Oplossing:
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Schade aan spullen van anderen
  Alle deuren en kozijnen van een huis moeten vervangen worden. De ruiten staan onder grote spanning. Een week nadat u de deuren en kozijnen vervangen heeft, springt een ruit. De glasscherven beschadigen de auto van uw klant.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 45.766

  Oplossingen:
  • CAR-verzekering voor schade aan de ruit en het controleren van de andere ruiten
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor schade aan de auto

Top drie meest voorkomende schades bij schilders en glaszetters

Welke schades worden het meest gemeld door schilders en glaszetters? Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende schades bij schilders en glaszetters die een verzekeringspakket hebben van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Daarnaast vindt u de verzekeringen waarmee u deze risico’s kunt afdekken.

Top drie meest voorkomende schades bij glaszetters en schilders

Meer lezen over de zakelijke autoverzekering

Meer lezen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Meest gekozen verzekeringen binnen uw branche

Als ondernemer wilt u zich verzekeren tegen risico’s die u zelf niet kunt dragen. Misschien bent u net begonnen als schilder of glaszetter en bent u benieuwd naar verzekeringen die uw collega’s hebben afgesloten. Om u hierbij te helpen, geven wij u hier een overzicht van verzekeringen waarvoor schilders en glaszetters zich verzekeren via Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Waarvoor zijn ZekerVanJeZaak klanten binnen uw branche verzekerd?

Top drie meest voorkomende schades bij glaszetters en schilders

Dek uw risico’s af met preventiemaatregelen

U kunt risico’s afdekken door het afsluiten van een verzekering. Maar daarnaast zijn er ook preventiemaatregelen die u zelf kunt nemen. Samen met Interpolis helpen wij u bij het nemen van deze maatregelen.

Interpolis heeft veel ervaring met de afwikkeling van schades, maar ook met de oorzaken ervan. Met deze kennis helpen zij u graag. Door preventiemaatregelen te nemen, kunt u risico’s verkleinen en de gevolgen van schade verminderen. In de Interpolis Preventiewinkel vindt u hulpmiddelen die u daarbij kunnen helpen.

Ga naar de preventiewinkel