offer

In aanmerking komen voor een zakelijke financiering

Ben je op zoek naar een financiering voor je bedrijf, bijvoorbeeld voor een overname of de aanschaf van een bedrijfspand? Dan kun je altijd aankloppen bij Rabobank voor advies en ondersteuning. MKB-adviseur David Bulthuis geeft drie tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden en de kans op succes te vergroten.

Deze factoren bepalen of je in aanmerking komt voor een financiering

Om in te schatten of je in aanmerking komt, kijken we onder andere naar:

    je transactiegegevens andere financiële cijfers de branche waarin je actief bent het investeringsdoel je toekomstperspectief
Illustratie van een stapel muntjes

Bereken je rente en maandbedrag

Bereken binnen 30 seconden je rente en maandbedrag voor jouw leendoel, en start daarna vrijblijvend je aanvraag. Of bekijk eerst welke financiering bij jouw situatie past.

Bereken je maandbedrag

Drie tips van MKB Adviseur David Bulthuis:

1. Maak een investeringsplan voor jezelf

Begin direct goed en zet op een rij waarvoor je een financiering aanvraagt en hoeveel je precies wilt lenen. Welk deel kun je wellicht met eigen geld betalen? Bekijk ook goed welke kosten bij een lening komen kijken, zoals rente en aflossing. Bedenk verder in hoeveel tijd je de zakelijke financiering zou willen afbetalen. En wat doe je als de omzet tegenvalt? Heb je een buffer of onderpand, waardoor je de lening toch kan aflossen? Zo maak je een eigen investeringsplan. MKB-adviseur David Bulthuis: ‘Soms komen ondernemers bij mij met de vraag hoeveel ze kunnen lenen. Ik draai het graag om: zet zelf goed op een rij wat je nodig hebt. Dat is de beste start voor het aanvragen van een financiering.’

2. Zorg dat je je cijfers bij de hand hebt

Als je een lening aanvraagt, vragen we je altijd om een goede onderbouwing. Zo weten we hoe groot de kans is dat je de lening ook daadwerkelijk kan terugbetalen. Daarnaast wordt inzichtelijk of je jezelf door een financiering niet in de problemen brengt. Bijvoorbeeld doordat het betalen van rente en aflossing een te groot deel van je inkomsten opslokt. Daarvoor is het goed om je omzet- en cashflowcijfers paraat te hebben. Deze haal je onder andere uit je jaarrekening. Daarnaast is je aangifte Inkomstenbelasting (IB) belangrijk. Je boekhoudpakket maakt deze automatisch. Heb je een boekhouder – dan maakt deze een winst- en verliesrekening voor je.

3. Vraag hulp

Via de indicatietool bereken je in 30 seconden gemakkelijk de rente en het maandbedrag voor een zakelijke lening. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan ondersteuning. Zo kan je accountant of boekhouder vaak helpen bij het opzoeken of invullen van je jaarcijfers. Ook kun je terecht bij een adviseur van Rabobank. MKB-adviseur David Bulthuis: Er zijn online middelen voor ondernemers die daarmee snel een antwoord willen krijgen, en persoonlijk contact voor iedereen die daar behoefte aan heeft.’

Ik kom niet in aanmerking, wat nu?

Het kan gebeuren dat je niet in aanmerking komt voor het gewenste leenbedrag. In sommige gevallen kun je wel een lager bedrag aanvragen. Toch is het ook mogelijk dat je helaas geen Rabobank-financiering kunt krijgen. Ook dan denken we graag mee over andere mogelijkheden. Het kan voorkomen dat je via een partij als Qredits wél in aanmerking komt.

Is je rechtsvorm veranderd?

Heb je onlangs de rechtsvorm van je onderneming gewijzigd? Dan kun je misschien geen financiering online aanvragen. Neem even contact met ons op, dan kijken we hoe we je toch verder kunnen helpen.

Een zakelijke financiering afsluiten?

Bereken in 30 seconden je rente en maandbedrag voor jouw leendoel en start daarna vrijblijvend je aanvraag.