Vrouw kijk op mobiel

Hoeveel geld heb jij straks nodig?

Onze maatschappij verandert. Je hebt steeds meer eigen geld nodig. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Daarom is het verstandig om op tijd geld opzij te zetten voor jouw toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Doe de check om inzicht te krijgen welk bedrag jij mogelijk nodig hebt voor later.

Werk in de toekomst

0

De zekerheid van een vaste baan of inkomen wordt minder. Het is daarom van belang dat je je kennis en vaardigheden blijft updaten door bijvoorbeeld bijscholing. Het is slim om daar een bedrag voor te reserveren, zodat je jezelf vitaal houdt op de arbeidsmarkt.

We stellen voor een bedrag te reserveren van:
€ 0
/static/msp/global-sites/assets/features/misc/future-savings/images/work.svg

Mede door de afschaffing van de basisbeurs is studeren duurder geworden. Natuurlijk kunnen je kinderen een bedrag lenen om hun studie en onkosten te betalen. Maar veel ouders willen voorkomen dat hun kind al direct een schuld heeft. Het is daarom slim om daarvoor een bedrag te reserveren.

We stellen voor een bedrag te reserveren van:
€ 0
/static/msp/global-sites/assets/features/misc/future-savings/images/study.svg
We stellen voor een bedrag te reserveren van:
€ 0
/static/msp/global-sites/assets/features/misc/future-savings/images/house.svg

Je krijgt misschien later dan verwacht een AOW-uitkering. De vraag is of je tot deze leeftijd nog wil werken. Naast de AOW bouwen veel mensen ook pensioen op via hun werkgever. Eerder stoppen met werken kan ten koste gaan van de hoogte van het pensioen.

We stellen voor een bedrag te reserveren van:
€ 0
/static/msp/global-sites/assets/features/misc/future-savings/images/retirement.svg

We worden allemaal steeds ouder. De verwachting is dat de zorgkosten blijven stijgen en mogelijk moeten we meer zelf gaan betalen. Het is het slim om hiervoor een bedrag te reserveren, bijvoorbeeld voor woningaanpassingen of mantelzorg.

We stellen voor een bedrag te reserveren van:
€ 0
/static/msp/global-sites/assets/features/misc/future-savings/images/healthcare.svg

Dit bedrag heb je nodig om vitaal te blijven op de arbeidsmarkt. Wil je meer reserveren om bijvoorbeeld een duurdere opleiding te volgen?

Lees meer

Wil je je kinderen zelf een deel van de studiekosten laten betalen? Of heb je al een bedrag opgebouwd? Verander dit bedrag dan.

Lees meer

Dit is het aflossingsvrije gedeelte van je hypotheek. Soms hoef je niet het hele bedrag te reserveren, pas het bedrag aan indien nodig.

Lees meer

Dit bedrag hoef je niet in één keer beschikbaar te hebben. Het is wel slim om een deel hiervan opzij te zetten voor de toekomst.

Lees meer

Je ouders en kinderen zullen je support straks hard nodig hebben. Wees hierop goed voorbereid, zodat je geen zorgen hebt voor later.

Lees meer

Totaalbedrag

€ 0

Dit totaalbedrag is de optelsom van de vijf bedragen hierboven. Dit doelbedrag heb je niet in één keer nodig, maar het is verstandig om nu al te starten met opbouwen van dit bedrag.

De kracht van €50

In kleine stappen kun je al starten met geld opzij zetten voor jouw toekomst. Bijvoorbeeld met €50 per maand. Zo kun je straks toch een mooi bedrag in handen hebben. Voor de studie van je kind of voor jezelf, voor als je te maken krijgt met onverwachte uitgaven.

Veelgestelde vragen