Rabobank

Wil je ook besparen op je energierekening?

Ontdek dan jouw energiebesparende mogelijkheden met de HuisScan van homeQgo of maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur Duurzaam Wonen.

Duurzaam wonen

Een betere woontoekomst betekent verduurzamen. Als coöperatieve bank willen we een actieve bijdrage leveren aan een duurzame woningmarkt en daarmee onder andere de CO2-uitstoot verlagen voor een beter klimaat. Ieder huis kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een nieuw of bestaand huis. Rabobank heeft meer dan 1.000 hypotheekadviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij jouw duurzame woonwens. Ontdek hier wat je kunt doen en zet de eerste stap.

MKB Duurzaamheidsbijdrage

Wat is duurzaam wonen?

Duurzaam wonen betekent dat je je huis en levensstijl aanpast om een zo klein mogelijke impact op het milieu te hebben. Dit kan onder andere door het verminderen van energieverbruik en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Voorbeelden van duurzaam wonen zijn het installeren van zonnepanelen om zelf energie op te wekken, het plaatsen van dubbel of driedubbel glas en goede isolatie om warmteverlies te verminderen, en het kiezen voor duurzame bouwmaterialen zoals bamboe vloeren en gerecycled hout. Daarnaast omvat het ook waterbesparende maatregelen, zoals regenwater opvangen voor gebruik in de tuin of bij het doorspoelen van het toilet, en het installeren van waterbesparende kranen en douchekoppen. Door te kiezen voor groene stroomleveranciers of zelf energie op te wekken, en slimme technologieën zoals thermostaten en energiezuinige apparaten te gebruiken, draag je bij aan een lagere energierekening, een beter leefklimaat en een verminderde ecologische voetafdruk.

Rabobank

Starten met het verduurzamen van jouw woning

Rabobank werkt samen met homeQgo om te helpen bij het inzichtelijk krijgen van de verduurzamingsmogelijkheden van jouw woning. Met de uitgebreide HuisScan, de zonnepanelen scan en de isolatiescan van homeQgo ontvang jij een verduurzamingsadvies. Hierin lees je hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken en krijg je een indicatie van de kosten en terugverdientijd. Ontdek eenvoudig wat het verduurzamingsadvies is voor jouw woning. Is je woning nog helemaal niet duurzaam? Dan is het startpunt in de meeste gevallen het isoleren van de woning. Op deze manier houd je op warme dagen de warmte buiten en op koude dagen de kou juist weer buiten.

    Meteen een indicatie in de kosten en terugverdientijd Direct een verduurzamingsadvies voor jouw woning Binnen enkele kliks vrijblijvende offertes van de installateurs Installatie door ervaren en betrouwbare monteurs
Meer over de zonnepanelen scan en de isolatiescan

Waarom verduurzamen?

Een belangrijke reden om te verduurzamen is dat het beter is voor het klimaat en de wereld. Maar woningen met een beter energielabel zijn doorgaans ook meer waard. Hoe duurzamer de woning, hoe minder groot de kans dat je in de toekomst tijd en geld in deze woning moet investeren. Er is daarom vaak meer interesse voor woningen met een beter energielabel. Bovendien kan je voor de aankoop van een duurzamere woning een hoger hypotheekbedrag krijgen. Hoe energiezuinig jouw huis is, nu en in de toekomst, doet er dus toe.

Rabobank

Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Heb jij een hypotheek bij ons en heeft jouw huis een energielabel F of G? Dan hebben wij iets interessants voor je: het Rabo Coöperatief Isolatiebudget. Dat is een kosteloos energieadvies op maat voor het verduurzamen van je huis en de registratie van het energielabel. Daarnaast krijg je een vergoeding van € 1.000 wanneer je je huis laat isoleren.

Hulp bij verduurzamen van je huis

Deskundige hulp

Deskundige hulp

Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij het financieren van je duurzame woonwens en geven je tips en advies over het verduurzamen.

Illustratie geld

Korting op je hypotheekrente

Koop je een woning met minimaal energielabel A? Of heeft jouw woning minimaal energielabel A en kies je een nieuwe rentevasteperiode? Dan kun je korting ontvangen op je hypotheekrente.

Inzicht met huisscans

Inzicht met huisscans

Om inzicht en hulp te bieden werken we samen met homeQgo. Met de huisscans van homeQgo zie je binnen enkele klikken welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen.

Hoe zit het met de verzekering?

Ga je je woning verduurzamen? Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je automatisch voor de juiste waarde verzekerd, tijdens én na een verbouwing. Je hoeft je verzekering hierdoor niet steeds aan te passen. En wist je dat klanten de schadeafwikkeling van Interpolis beoordelen met een 8,4?

Financieren, leningen & subsidies bij verduurzamen

Bij Rabobank bieden we diverse financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je woning. Je kunt gebruikmaken van subsidies die beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen, of kiezen voor een lening of het ophogen van je hypotheek. Daarnaast kun je ook je eigen spaargeld inzetten om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of warmtepompen. Onze adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de beste financieringsoptie voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen over Duurzaam Wonen:

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam wonen’ helpen je tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek graag op weg.