Man zit aan tafel achter zijn laptop

Actuele hypotheekrentes

Bekijk hier onze actuele hypotheekrentes. Je kunt kiezen uit verschillende hypotheekvormen en rentevastperiodes. Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je korting krijgen op je hypotheekrente.

Vastzetten van je hypotheekrente

Hoelang wil je zekerheid over je maandlasten? Daar hangt de rentevaste periode die je kiest van af. Je kunt je rente kort of lang vastzetten. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Bekijk de voor- en nadelen

Variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente kan het rentepercentage op elk moment veranderen. Daardoor kunnen je maandlasten ook op elk moment veranderen.

Bekijk de variabele hypotheekrente

Goed om te weten over onze rentetarieven

De hypotheekrentes op deze pagina zijn uitsluitend voor een hypotheek op een woonhuis waarin je zelf woont. Ben je een zakelijke klant? Bekijk dan de tarieven voor een zakelijke hypotheek.
Als je een hypotheek hebt dan kun je te maken krijgen met opslag in je hypotheekrente. Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van de woning, hoe hoger de renteopslag. Ontdek meer over hypotheekrente opslag. Bij een hypotheek voor bijvoorbeeld een woonboot, verhuurde woning of vakantiehuis gelden andere opslagen. Ontdek meer over hypotheekrente opslag. Bij het afsluiten van een hypotheek betaal je advies- en afsluitkosten. Lees meer over onze hypotheek advies en afsluitkosten.

Veelgestelde vragen over hypotheekrente

Hoe lang moet ik mijn hypotheekrente vastzetten?

Hoelang wil je zekerheid over je maandlasten? Daar hangt de rentevaste periode die je kiest van af. Je kunt je rente kort of lang vastzetten. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Bekijk de voor- en nadelen
Mijn rentevaste periode loopt af, wat moet ik doen?

Eindigt je rentevaste periode binnenkort? Wij hebben de informatie op een rijtje gezet hoe je jouw rente opnieuw vast kunt zetten.

Lees meer over hypotheekrente verlengen
Wat is de hypotheekrenteaftrek?

Als je in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek kun je elk jaar een deel van de rente die je betaalt op je hypotheek terugkrijgen van de belastingdienst. Kom jij in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek? Of wil je weten hoe je deze berekent?

Lees meer over hypotheekrenteaftrek
Waarom een hypotheek zonder renteaftrek?

Door de lage rente, kiezen steeds meer huizenkopers voor een hypotheek zonder recht op hypotheekrenteaftrek. Hier zijn zowel voor- als nadelen aan verbonden. Benieuwd naar wat hier allemaal bij komt kijken? Lees verder op de pagina over een hypotheek zonder renteaftrek.

Lees verder
Overige vragen

Welke hypotheekvormen zijn er?

Bij de Rabobank hebben we verschillende hypotheekvormen. Je hypotheekvorm zegt iets over de manier waarop je jouw hypotheek aflost. Bij een Annuïteitenhypotheek en een Lineaire hypotheek los je bijvoorbeeld direct af op je hypotheek. Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Je lost pas af als je jouw woning verkoopt. Je kunt ook tussentijds aflossen als je dat wilt.

Bekijk hier de verschillende hypotheekvormen

Wat zijn Basis- of Plusvoorwaarden?

Bij de Rabobank bieden we Basisvoorwaarden en Plusvoorwaarden. Eén van deze voorwaarden kies je samen met je hypotheekvorm. Bij de Basisvoorwaarden hoort een iets scherper rentetarief, maar de Plusvoorwaarden zijn flexibeler. Welke voorwaarden je kan kiezen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Je kan de Basis- en Plusvoorwaarden niet met elkaar combineren.

Lees meer over onze Basisvoorwaarden en Plusvoorwaarden

Welke kortingen op de hypotheekrentes zijn er?

Heb je een Rabobank betaalrekening? Dan kun je 0,20% betaalpakketkorting krijgen op je hypotheek. Koop je een energiezuinig huis, of ben je van plan je woning te verduurzamen? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor 0,10% Duurzaamheidskorting.

Lees meer over de betaalpakketkortingLees meer over de duurzaamheidskorting

Daarom een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

We laten je zien dat er meer mogelijk is

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou. Wel zo fijn in deze lastige huizenmarkt.

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Ontdek alle voordelen van een Rabobank hypotheek

Bereken je hypotheek en maandlasten

Bereken eenvoudig je maximale hypotheek en zie direct een indicatie van je maandlasten. Liever een adviseur spreken? Dat kan natuurlijk ook.