Hoeveel heb jij straks nodig?

Onze maatschappij verandert. Je hebt steeds meer eigen geld nodig. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Daarom is het verstandig om op tijd geld opzij te zetten voor jouw toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Doe de check om inzicht te krijgen welk bedrag jij mogelijk nodig hebt voor later.

Ontdek de kracht van €50

Veelgestelde vragen

Er komt een hoog bedrag uit de check. Hoe krijg ik dat bij elkaar?

Het totaalbedrag dat uit de check komt, is een optelsom van de bedragen die je ziet bij de 5 verschillende thema’s. Dit doelbedrag is een eerste indicatie en heb je niet in één keer nodig, maar op verschillende momenten in je leven. Het is verstandig dat je op tijd begint met het opbouwen van dit bedrag, zodat je later je eigen keuzes kunt blijven maken. Wij helpen je graag om de eerste stap te zetten. Bijvoorbeeld om een buffer op te bouwen voor onverwachte uitgaven of meer uitleg te geven over beleggen.

Ontdek wat je al kunt bereiken met € 50 per maand

Ik bouw al bedragen op voor later. Houden jullie hier ook rekening mee?

De check geeft aan welk bedrag jij in de toekomst nodig zou kunnen hebben. Maar misschien ben je al aan het sparen of aan het beleggen voor later. Of heb je een overwaarde op het huis. Dit bedrag kan een aanvulling zijn op het bedrag dat je straks nodig hebt. 

Omdat de situatie voor iedereen anders is, kun je de bedragen in de check zelf aanpassen zodat er voor jouw situatie een meer realistisch totaalbedrag komt te staan.

Ik heb geen idee wat ik moet invullen in de check. Wat moet ik doen?

Als je niet weet welke bedragen je moet invullen, kun je dit alsnog later doen. Wil je liever eerst meer lezen over een onderwerp? Bezoek dan onze themapagina’s onderin de check. Daar vind je bijvoorbeeld meer informatie over zorg of pensioen.

Met slechts een paar invulvelden kunnen jullie toch nooit advies op maat geven?

Dat klopt, deze check is geen advies op maat. We geven alleen richtbedragen die voor de meeste mensen kunnen gelden. De bedragen geven je een idee van wat je nodig hebt in de toekomst. Wil je een gesprek over jouw persoonlijke situatie? Dan helpen wij je graag.

Bel ons of maak een afspraak

Hoe komen jullie tot de voorgestelde bedragen?

Een belangrijke bron voor deze bedragen is het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Daarnaast gebruiken we richtlijnen van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en de Belastingdienst voor een inschatting van de AOW leeftijd. Bij de informatiebolletjes (i’tjes) in de check geven we per thema aan hoe we aan de bedragen komen.

Wat als ik (tijdelijk) geen buffer op kan bouwen?

Het kan helaas gebeuren dat je tijdelijk geen bedragen (meer) apart kan zetten. Bijvoorbeeld als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt of als één van jullie komt te overlijden. Toch blijft het belangrijk om geld achter de hand te houden. Gelukkig zijn er verzekeringen die je kunnen helpen in deze situatie.