Met de doorlopende reisverzekering ben je ook verzekerd voor vakanties in Nederland

Doorlopende reisverzekering

Er even tussenuit? Of je nu een dagje gaat shoppen over de grens, een midweek naar een vakantiepark in Nederland, of toch met de auto naar Frankrijk. De Interpolis Doorlopende Reisverzekering sluit je één keer af en je bent gedekt voor je vakanties, groot of klein.

24/7 hulpverlening door de Interpolis Alarmcentrale tot 5 minuten voor vertrek af te sluiten, direct verzekerd zet je dekkingen eenvoudig aan of uit in de Rabo App

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Binnen 2 minuten berekend

Bekijk wat je verzekert

Dekking doorlopende reisverzekering

Met de basisdekking van de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je reis. Zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden.

Let op: reis je naar een gebied met een negatief reisadvies? Dan ben je niet verzekerd op de doorlopende reisverzekering. 

Vragen en antwoorden over het coronavirus en de reisverzekering lees je in de de meest gestelde vragen.

Bekijk wat wel en niet verzekerd is

Wel verzekerd

je weekendjes weg en vakanties in Nederland met minimaal een overnachting dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland hulpverlening bij schade of een ongeval de terugreis als een dierbare, je zaakwaarnemer of je oppas ernstig ziek wordt of overlijdt

Niet verzekerd

reizen naar een gebied met een negatief reisadvies schade door overmatig gebruik van drugs of alcohol het verplichte en vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering

Precies weten wat wel en niet verzekerd is? Je leest het in het dekkingsoverzicht en in de voorwaarden.

Bereken je premie
Bekijk de voorwaarden

Bekijk de Informatiedocumenten op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Informatiedocument Doorlopende Reisverzekering Informatiedocument Doorlopende Annuleringsverzekering

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Annuleringsverzekering

Soms gebeurt er iets waardoor je je welverdiende vakantie onverwachts moet annuleren of afbreken. Met de aanvullende annuleringsdekking op de doorlopende reisverzekering voorkom je dat je de annuleringskosten zelf moet betalen.

Lees meer over de doorlopende annuleringsverzekering

Bagagedekking

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook voor je vakantie in Nederland kan een doorlopende reisverzekering met bagagedekking handig zijn. Veel bezittingen die je meeneemt op vakantie zijn dan verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies.

Lees meer over de bagagedekking

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Je kiest zelf of je de basisdekking wilt uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze kun je zelf het hele jaar door ‘aan’ en ‘uit’ zetten in de Rabo App. Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

Afsluiten doe je zo

Stel je verzekering samen

Stel je reisverzekering samen en bereken je premie.

Bekijk je korting

Log in om eventuele pakketkorting te bekijken en vul je gegevens aan.

Sluit de verzekering af

Je ontvangt de polis online in je Berichten. Je bent direct verzekerd, of per de ingangsdatum die je hebt opgegeven. Geniet van je vakantie!

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

De kosten van de basisdekking hangen af van je persoonlijke situatie. De prijs van de doorlopende reisverzekering wordt bepaald door je gezinssamenstelling, hoe lang je aaneengesloten verzekerd wilt zijn en door de aanvullende dekkingen die je kiest. Je berekent je premie binnen 2 minuten.

Bereken je premie

Korting op de premie van de doorlopende reisverzekering

25% korting met je betaalpakket

Heb je een Rabo TotaalPakket of een Rabo RiantPakket? Dan krijg je 25% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering.

25% studentenkorting

Studenten tot 25 jaar krijgen 25% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering.

Tot 12% pakketkorting

Profiteer van tot wel 12% pakketkorting met de Alles in één Polis van Interpolis.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met het coronavirus en mijn vakantie?

Sinds 15 juni zijn veel Europese grenzen weer open. Je kunt dus weer op vakantie naar het buitenland, maar het is belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. Alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus en je reis- of annuleringsverzekering lees je hier.

Houd voor de meest actuele stand van zaken rondom het coronavirus en reisadviezen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Ik ga duiken. Ben ik verzekerd?

Voor duiken ben je niet automatisch verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Je kunt dit verzekeren met de aanvullende dekking ‘Wintersport en Onderwatersport’. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor ‘Personenhulp’ bij een ongeval tijdens het duiken. Wil je ook dekking voor medische kosten door een ongeval tijdens het duiken? Kies dan voor de aanvullende dekking ‘Geneeskundige kosten’ op de doorlopende reisverzekering. Voor het verzekeren van je duikuitrusting heb je de aanvullende dekking ‘Bagage’ nodig.

Ben ik verzekerd tijdens mijn stage in het buitenland?

Ja, als je student bent en stage in het buitenland loopt voor je studie, ben je met een doorlopende reisverzekering verzekerd. Je hebt dan geen aanvullende dekking ‘Zakelijk’ nodig.

Zijn extreme sporten verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

Medische kosten als gevolg van extreme sporten zijn standaard meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering. Onder extreme sporten verstaan we onder andere off-piste skiën (onder begeleiding), parachutespringen, bergsport, canyoning en kitesurfen. Alleen als je meedoet aan een snelheidswedstrijd, ben je niet verzekerd. Winter- en onderwatersporten zijn niet automatisch meeverzekerd. Daarvoor kun je de module ‘Winter- en Onderwatersport’ op je Doorlopende Reisverzekering kiezen.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online of via de app regelen. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Hoe lang kan ik maximaal op reis?

Met de doorlopende reisverzekering van Interpolis ben je standaard verzekerd voor reizen met een aaneengesloten duur van 60 dagen. Ga je langer op reis? Verleng je maximale reisduur dan naar maximaal 180 of 365 dagen. Handig voor backpackavonturen, studies en stages.

Meer veelgestelde vragen

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bereken je premie