Man en vrouw genieten ven het najaar met hond

Doorlopende reisverzekering

Een bezoek aan je favoriete stad, even de kou ontsnappen of juist de skipiste op: ook dit seizoen kunnen we er weer tussenuit. Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering zijn je trips in binnen- én buitenland verzekerd.

24/7 hulpverlening door de Interpolis Alarmcentrale Tot 5 minuten voor vertrek af te sluiten Zet je dekkingen eenvoudig aan of uit in de Rabo App

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Doorlopende reisverzekering en het coronavirus

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering geniet je van extra zekerheid rondom corona en je vakantie. Goed om te weten! 

Let op: dit geldt als je op reis bent in een gebied met kleurcode groen of geel.

Dit is verzekerd met de Doorlopende Reisverzekering

Krijg je corona op reis waardoor je te ziek bent om je vakantie af te maken? Dan zijn de extra kosten die je maakt om naar huis te komen verzekerd.Ben je op reis en wordt een dierbare in Nederland ernstig ziek door corona? Dan kun je je reis afbreken en eerder terugkomen. De extra kosten die je maakt om naar huis te komen zijn verzekerd.Krijg je corona op reis en moet je in quarantaine? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten verzekerd.Krijgt het land waar je op vakantie bent kleurcode oranje? Dan blijf je verzekerd tot het einde van je vakantie.Krijg je corona op reis? Dan zijn de (extra) zorgkosten verzekerd op de dekking Geneeskundige kosten.

Dit is verzekerd met de Doorlopende Annulering dekking

Krijg jij of je reisgenoot vlak voor vertrek corona? Dan vergoedt Interpolis de annuleringskosten. Je hebt hiervoor een positieve PCR-test of doktersverklaring nodig.Interpolis vergoedt de annuleringskosten als een dierbare ernstig ziek wordt, waardoor je niet op vakantie kunt gaan.

Dekking doorlopende reisverzekering

Met de basisdekking van de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. Zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Je kunt rekenen op 24/7 hulp door de Interpolis Alarmcentrale.

Bekijk de voorwaarden

Bekijk de Informatiedocumenten op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Informatiedocument Doorlopende Reisverzekering Informatiedocument Doorlopende Annuleringsverzekering

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Annuleringsverzekering

Soms gebeurt er iets waardoor je je welverdiende vakantie onverwachts moet annuleren of afbreken. Met de aanvullende annuleringsdekking op de doorlopende reisverzekering voorkom je dat je de annuleringskosten zelf moet betalen.

Lees meer over de doorlopende annuleringsverzekering

Wintersportverzekering

Ook tijdens het skiën kan er iets gebeuren waardoor je voor onverwachte kosten komt te staan. Met de wintersportdekking op je doorlopende reisverzekering ga je verzekerd de piste af. Ook de aanvullende dekkingen bagage en geneeskundige kosten kunnen van pas komen tijdens je wintersportvakantie. 

Bekijk de wintersportdekking

Breid je doorlopende reisverzekering uit met aanvullende dekkingen

Je kiest zelf of je de basisdekking wilt uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze kun je zelf het hele jaar door ‘aan’ en ‘uit’ zetten in de Rabo App. Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

Top 5 veelgestelde vragen over de doorlopende reisverzekering

Hoe zit het met het coronavirus en mijn vakantie?

Wil je een reis boeken naar het buitenland, dan is het belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. Alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus en je reis- of annuleringsverzekering lees je hier.

Houd voor de meest actuele stand van zaken rondom het coronavirus en reisadviezen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Ben ik verzekerd als ik naar een gebied ga dat kleurcode oranje of rood heeft?

Maak je een niet-noodzakelijke reis naar een gebied dat de kleurcode oranje heeft?
Dan ben je niet verzekerd als je corona-gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken, zoals extra reis- en verblijfkosten of medische kosten omdat je vanwege corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat schade die je hebt of kosten die het gevolg zijn van corona-gerelateerde gebeurtenissen voor jezelf zijn.

Je bent wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona. Zoals medische kosten als gevolg van bijvoorbeeld een beenbreuk, bagage die wordt gestolen of pech met je auto. Je moet daarvoor wel de juiste dekking(en) gesloten hebben. Op je verzekeringsbewijs zie je hoe je verzekerd bent.

Maak je een noodzakelijke reis naar een gebied dat de kleurcode oranje heeft?
Je bent dan wel verzekerd. Ook als het om corona-gerelateerde schade gaat. Er is sprake van een noodzakelijke reis als je bijvoorbeeld:

  • een familielid of goede vriend(in) bezoekt die onverwacht ernstig ziek of gewond is en waarvan de kans bestaat dat hij of zij binnenkort overlijdt
  • naar een begrafenis of crematie van een familielid of goede vriend(in) gaat
  • tijdelijk in het buitenland gaat studeren in het kader van een voltijdstudie terwijl er nog geen kleurcode oranje gold op het moment van inschrijven.

Maak je een reis naar een gebied dat dat de kleurcode rood heeft?
Dan ben je niet verzekerd. Ook niet voor schade die niet gerelateerd is aan corona.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al gauw voordeliger als je er vaker per jaar tussenuit gaat. Met een doorlopende reisverzekering zijn niet alleen je vakanties, maar ook je weekendjes weg en dagtrips over de grens verzekerd. Daarnaast betaal je geen losse poliskosten.

De prijs van een doorlopende reisverzekering hangt onder andere af van het totaal aantal personen dat je wilt verzekeren en van de dekkingen die je kiest. Je hebt al een doorlopende reisverzekering vanaf een paar euro per maand. Aanvullende dekkingen kun je op elk moment zelf wijzigen in de Rabo App en in Rabo Online Bankieren.

Hoe lang loopt de doorlopende reisverzekering?

De Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je dagelijks opzeggen. Je kunt dit online of via de app regelen. Deze verzekering wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. De begin- en einddatum van deze verzekering vind je op je verzekeringsbewijs.

Hoe lang kan ik maximaal op reis?

Met de doorlopende reisverzekering van Interpolis ben je standaard verzekerd voor reizen met een aaneengesloten duur van 60 dagen. Ga je langer op reis? Verleng je maximale reisduur dan naar maximaal 180 of 365 dagen. Handig voor backpackavonturen, studies en stages.

Afsluiten doe je zo

Stel je verzekering samen

Stel je reisverzekering samen en bereken je premie.

Bekijk je korting

Log in om eventuele pakketkorting te bekijken en vul je gegevens aan.

Sluit de verzekering af

Je ontvangt je verzekeringsbewijs online in je Berichten. Je bent direct verzekerd, of per de ingangsdatum die je hebt opgegeven. Geniet van je vakantie!

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

De kosten van de basisdekking hangen af van je persoonlijke situatie. De prijs van de doorlopende reisverzekering wordt bepaald door je gezinssamenstelling, hoe lang je aaneengesloten verzekerd wilt zijn en door de aanvullende dekkingen die je kiest. Je berekent je premie binnen 2 minuten.

Heb je al een Interpolis Alles in één Polis® zonder rubriek ‘Recreatie’? Dan kun je profiteren van 3% extra pakketkorting op je hele verzekeringspakket.

Bereken je premie

Extra korting op de premie van de doorlopende reisverzekering

10% korting met je betaalpakket

Heb je een Rabo TotaalPakket of een Rabo RiantPakket? Dan krijg je 10% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering.

25% studentenkorting

Studenten tot 25 jaar krijgen 25% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering.

Tot 12% pakketkorting

Profiteer van tot wel 12% pakketkorting met de Alles in één Polis van Interpolis.

Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafhandeling

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis? Lees hier hoe je klant wordt.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bereken je premie