Vrouw zzp'er zit achter laptop

Zzp ondernemingsplan - gratis voorbeelden

Ook als zzp’er start je sterker met een ondernemingsplan. Op deze pagina vind je een leeg template en inspirerende voorbeelden van verschillende ondernemersplannen in de zorg, bouw en voor een adviesbureau. En ook vind je een voorbeeldplan voor samenwerken met andere zzp’ers. Handig!

Ondernemingsplan voorbeeld

Waarom een ondernemingsplan als zzp’er?

Als het aankomt op je ondernemingsplan is spieken wel verstandig. Het voorbeeld van een andere zelfstandige ondernemer, die iets vergelijkbaars doet of werkt in dezelfde sector, helpt je vaak om je eigen plannen scherper te maken.

Zo’n voorbeeld geeft je een goed beeld hoe een compleet businessplan eruit ziet. Inclusief het financieel plan. Kies een van de voorbeelden die het best past bij jouw toekomstige bedrijf als voorbeeld voor je eigen bedrijfsplan.

Illustratie pen

Voorbeeld ondernemingsplan per branche

Geen enkele branche is hetzelfde. Daarom krijg je van ons voorbeelden van een ondernemingsplan voor zeven verschillende branches: ZZP, Zakelijke dienstverlening, Persoonlijke dienstverlening, Detailhandel en webwinkel, Bouw, Horeca en Zorg. . Zo’n voorbeeld geeft je een goed beeld hoe een compleet businessplan eruit ziet. Inclusief het financieel plan. Kies een van de voorbeelden die het best past bij jouw toekomstige bedrijf als voorbeeld voor je eigen bedrijfsplan.

Ondernemingsplan voorbeeld zzp

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp consultant

Of je nu aan de slag gaat als fotograaf, fitness instructeur of IT specialist, je noemt je zelf waarschijnlijk freelancer, of gewoon zzp’ers. En je adviseert je klanten en verstaat je vak.

Bij dit ondernemersplan kijk je mee over de schouder van duurzaamheidsadviseur Harrie, die zijn eigen adviesbureau heeft.

Ondernemingsplan voorbeeld bouw zzp

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp in de bouw

Wil jij als zzp’er aan de slag in de bouw? En kun je wat hulp gebruiken bij het schrijven van een goed bedrijfsplan? Dan is dit voorbeeld iets voor jou.

Ondernemingsplan voorbeeld zorg

Voorbeeld ondernemingsplan: zzp in de zorg

Ook in de zorg starten veel zelfstandige ondernemers. Volg het verhaal van Ingrid die haar eigen thuiszorgcoöperatie is begonnen. Lees meer over haar visie op de markt, haar plan en hoe ze haar collega’s in de thuiszorg helpt.

Ondernemingsplan voorbeeld dienstverlening zakelijk

Voorbeeld ondernemingsplan: samenwerken als zzp’er

Samenwerken als zzp’er heeft zijn voordelen; je kunt altijd terugvallen op elkaar. In dit ondernemingsplan bundelen Jeanine en Britt hun krachten in een eigen contentbureau. De één is een kei in copywriting en de ander een uitstekende videomaker. Zijn werken samen in de vorm van een VOF. Bekijk dit voorbeeld om meer te leren over ondernemen met partners.

vast aanspreekpunt

Tips voor het schrijven van een sterk bedrijfsplan

Goed dat je hebt besloten om een ondernemingsplan te schrijven. Alles begint tenslotte met een plan want je legt hiermee de basis voor je bedrijf. We hebben 13 onmisbare tips voor je zodat je zeker weet dat je op de goede weg bent. Dus je kan direct van start. En aarzel niet om tijdens het schrijven hulp te vragen aan mensen om je heen.

Bekijk de tips
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer