Betaalwijze van je creditcard omzetten

We beëindigen de creditcard met krediet. Heb je een brief van ons ontvangen? Dan lees je daarin wanneer je creditcard wordt beëindigd. Wil je jouw huidige creditcard blijven gebruiken? Dan kun je de betaalwijze van je kaart laten omzetten. Houd er rekening mee dat je creditcard daarna anders werkt. Na omzetting wordt bijvoorbeeld het openstaande bedrag elke maand automatisch afgeschreven.

Waarom beëindigen we de creditcard?

Met de creditcard die je nu hebt, kun je iets kopen en dat vervolgens verspreid over een aantal maanden afbetalen. Dat lijkt fijn, maar kan ervoor zorgen dat je onbewust meer leent dan je kunt dragen. We willen voorkomen dat je onnodig een schuld opbouwt en hierdoor tegen vervelende kosten aanloopt. Daarom beëindigen we deze creditcard.

Wat betekent dit voor mij?

We kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om een creditcard te hebben. Daarom bieden we je de mogelijkheid om de betaalwijze van je kaart om te laten zetten. Als je dit doet wordt alles wat je met deze kaart koopt, aan het eind van elke maand automatisch van je rekening afgeschreven.

De nieuwe betaalwijze van je creditcard

Als je de betaalwijze van je creditcard laat omzetten, kun je dus je huidige kaart blijven gebruiken. We blokkeren ‘m dan niet. Je creditcardnummer blijft ook hetzelfde.

  • Het volledige openstaande saldo wordt iedere maand in één keer tussen de 24e en 28e afgeschreven. Dit is niet aan te passen. Ook kun je het openstaande bedrag niet spreiden over verschillende maanden.
  • In de Rabo App vind je altijd een overzicht van je betalingen, afschrijvingen en hoeveel je nog kunt besteden met je creditcard.
  • Je huidige creditcardlimiet blijft na het omzetten ongewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een creditcard met krediet en een creditcard zonder krediet?

Met een creditcard met een krediet kun je onbeperkt opnemen tot aan je kredietlimiet en betaal je gespreid in maandtermijnen het openstaande saldo terug. Bij een creditcard zonder krediet betaal je het openstaande saldo altijd in één keer aan het einde van iedere maand terug.

Wat gebeurt er als ik ik niets doe?

Dan beëindigen we je creditcard per de datum die je in de brief leest. We sturen je geen nieuwe kaart. Heb je nog een openstaand saldo? Dit bedrag betaal je in de afgesproken maandtermijnen terug. Hier hoef je niets voor te doen.

Kan ik toch de creditcard met krediet houden?

Nee, dit kan helaas niet. Zoals we in de brief hebben aangegeven, wordt je creditcard geblokkeerd voor verdere opnames. De datum van blokkade staat in de brief. Na deze datum kun je niet meer met de creditcard betalen.

Waarom wordt de creditcard met krediet beëindigd?

Wij vinden het belangrijk dat je bij ons verantwoord en bewust kunt lenen, zodat je niet onnodig een schuld opbouwt en daardoor tegen vervelende kosten aanloopt. Een creditcard waarmee je onbeperkt kunt opnemen en gespreid terugbetaalt, past daar niet meer bij. Het is al een paar jaar niet meer mogelijk om een creditcard met krediet af te sluiten. Nu worden ook de bestaande creditcards met krediet beëindigd.

Mag de bank eenzijdig een creditcard met krediet opzeggen?
Ja, de bank mag eenzijdig een krediet opzeggen.
Zie voorwaarden Hoofstuk 12, artikel 13: Wij zeggen het krediet op.

Wat gebeurt er met mijn huidige saldo als ik mijn creditcard omzet?

Heb je een positief saldo? Dan wordt dit bedrag zo snel mogelijk, na de einddatum, op de gekoppelde betaalrekening gestort.

Heb je een openstaand saldo? Dan wordt dit in één keer geïncasseerd. De datum waarop we je creditcard omzetten vind je terug in de brief die je hebt gekregen. Het volledige openstaande saldo wordt daarna in één keer tussen de 24e en 28e van diezelfde maand geïncasseerd.

Wat als ik dit niet kan betalen?
Neem dan telefonisch contact met ons op. We kijken graag samen naar de mogelijkheden om het openstaande saldo te betalen.

Is de link om de betaalwijze van mijn creditcard om te zetten veilig?

Heb je de url uit de brief correct overgenomen of gebruik je de oranje button bovenaan deze pagina? Dan zit je op de goede webpagina met invulformulier.

Tip: Een veilige pagina herken je ook aan het icoontje van het slotje in je adresbalk.

Waar kan ik de voorwaarden van de creditcard vinden?

Bekijk alle voorwaarden van onze betaalproducten

Service en Contact