Man zit met mutthee en laptop aan keukentafel

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd wat je in 2023 kunt lenen? Bereken je maximale hypotheek en maandlasten aan de hand van je bruto jaarinkomen en dat van je eventuele partner. Zo weet je wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Hypotheek berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten worden
Dit is een indicatie
Voorwaarden van deze berekening

Met deze berekening heb je een indicatie ontvangen wat je kan lenen op basis van je inkomen.

Onze berekeningen geven een uitkomst. Deze uitkomst is geschat. De uitkomst geeft je geen rechten. Je krijgt geen aanbod of advies om een product te kopen of aan te passen. Wil je een goede keuze kunnen maken? Dan heb je een advies nodig dat past bij je situatie. Wil je een advies? Vraag dan een adviesgesprek aan bij de Rabobank.

Wij nemen een aantal dingen aan. Zo kunnen wij voor jou een berekening maken. Misschien nemen wij dingen aan die niet voor jou gelden. Het kan dus zijn dat in jouw situatie de uitkomst anders is. De uitkomst kan hoger of lager zijn.

Er zijn regels voor het bedrag dat je kunt lenen. Dat is onder andere afhankelijk van je inkomen en de waarde van de woning. In deze berekening zijn niet al deze regels meegenomen.

Bij de berekening houden we geen rekening met aftrekbaarheid van rente of kosten. We tonen alleen de bruto lasten, netto kan de uitkomst anders zijn. Wij rekenen met het inkomen dat je hebt ingevuld. Is dit anders of wijzigt dit? Bijvoorbeeld omdat je minder gaat werken of met pensioen gaat? Dan houden wij hier in de berekening geen rekening mee. Bij het berekenen van je jaarinkomen bedoelen we met 'extra inkomsten' variabele of vaste bedragen of toeslagen die je ontvangt naast je normale loon en vakantiegeld. Dit zijn bijvoorbeeld een 13e maand, onregelmatigheidstoeslagen, overwerk of provisie.

Ben je zelfstandige? Dan rekenen wij met het inkomen dat je zelf hebt ingevuld. De bedrijvenadviseur berekent later jouw exacte inkomen. Dit bedrag kan anders zijn dan het bedrag dat je zelf hebt ingevuld. Hierdoor kan het bedrag dat je kan lenen veranderen.

Het bedrag dat je kan lenen, berekenen wij op basis van jouw inkomen en de waarde van jouw woning. Lasten die je nu betaalt voor een huidige hypotheek, schulden, kredieten, erfpacht en partneralimentatie verlagen dit bedrag. Heb je al een bedrag gespaard om jouw lening terug te betalen in de toekomst? Dan kan je mogelijk meer lenen.

Wij hebben gerekend met de actuele 10 jaar vaste rente. Wil je nauwkeuriger weten wat je kunt lenen? Maak dan een uitgebreidere berekening.

Vraag je een lening aan? De Rabobank toetst elke aanvraag bij de Stichting Bureau Kredietregistratie in Tiel.

Hoe werkt de maximale hypotheek berekening?

De berekening geeft een indicatie van je maximale hypotheek en maandlasten. Dit is een standaardberekening gebaseerd op de gegevens die jij heb ingevuld. Zo gaat de maximale hypotheek berekening uit van een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar

Hypotheek berekenen

Bereken je hypotheek

Maak binnen 5 minuten een uitgebreide hypotheekberekening met onze handige rekentool. Zo heb je direct een indicatie van je maximale hypotheek en je maandlasten.

Download je hypotheekberekening

Download je hypotheekberekening

Download een samenvatting van je hypotheekberekening. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur

Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan makkelijk online via videogesprek, telefoon of op kantoor.

Een maximale hypotheek, is dat verstandig?

Heb je berekend wat je maximaal kunt lenen? Dan wil je vast weten of je de hypotheek kunt krijgen en of de maandlasten van de hypotheek betaalbaar zijn. Een maximale hypotheek is niet altijd verstandig. Hoe jij financieel gezond kunt wonen bespreekt onze hypotheekadviseur graag samen met jou tijdens een persoonlijk gesprek. Een gratis oriëntatiegesprek kan eenvoudig en veilig online via videogesprek.

Illustratie document met vergrootglas

Hypotheekvormen en voorwaarden

Bij Rabobank bieden we verschillende hypotheekvormen en –voorwaarden aan. Een hypotheekvorm bepaalt de manier waarop je de hypotheek aflost. Daarnaast kun je kiezen uit een hypotheek met Plusvoorwaarden of Basisvoorwaarden. Welke hypotheek en voorwaarden bij jou past, hangt af van de mogelijkheden en hoeveel flexibiliteit je belangrijk vindt.

Lineaire hypotheek
Met een lineaire hypotheek is de bruto maandlast bij aanvang het hoogst, maar daalt elke maand.

Annuïteitenhypotheek
Met een annuïteitenhypotheek is de bruto maandlast gelijk tijden de rentevaste periode.

Veelgestelde vragen over hypotheken

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Er is meer mogelijk dan je denkt

Er is meer mogelijk dan je denkt

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou. Wel zo fijn in deze lastige huizenmarkt.

Illustratie geld

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan krijg je korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. We zullen er op dat moment alles aan doen om jouw situatie te verbeteren. Een fijn idee.

Afspraak maken

Meer weten over je maximale hypotheek?

Wij helpen je graag om een hypotheek te vinden die past bij jouw situatie en wensen. Maak daarom een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek met een adviseur. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer