Met een bouwdepot krijg je een aparte rekening bij je hypotheek voor je nieuwbouw of verbouwing. Lees hier wat je met een bouwdepot kunt doen, hoe je betaalt en hoe de rente geregeld is.

  Zelf rekeningen van leveranciers betalen via Online Bankieren Maximale looptijd van het bouwdepot is 2 jaar De rente die je betaalt is gelijk aan de rente die je ontvangt over je bouwdepot

  Wat is een bouwdepot?

  Een bouwdepot is een speciale rekening bij je hypotheek waaruit je de kosten van nieuwbouw of een verbouwing betaalt. Bij een verbouwing met energiebesparende voorzieningen noemen we dit een Rabo Groendepot. We bepalen samen welk bedrag van je hypotheek naar het bouwdepot gaat.

  Hypotheekberekening

  In onze handige berekentool kun je de kosten van de verbouwing meenemen. Zo zie je direct wat de invloed is op jouw totale hypotheekbedrag en de maandlasten.

  Bereken je hypotheek

  Veelgestelde vragen over een bouwdepot

  Hoe betaal ik een rekening uit mijn bouwdepot?

  Je kunt je rekeningen vanuit je bouwdepot betalen via:

  Rabo Online BankierenRabo Appde Rabofoonoverboekingsformulieren

  Bij het afsluiten van het bouwdepot geef je aan op welke manier je jouw rekeningen wilt betalen. Kies je ervoor te betalen via Rabo Online Bankieren? Dan zorgen wij ervoor dat je jouw bouwdepot via online bankieren kunt gebruiken.

  Rechtstreeks of via je eigen rekening
  Een rekening van de bouw of verbouwing kun je rechtstreeks vanaf je bouwdepot betalen aan bijvoorbeeld de aannemer. Heb je de rekening zelf al betaald? Dan kun je het bedrag vanaf je bouwdepot overmaken naar je eigen rekening.

  Goed om te weten
  Je kunt per keer een bedrag van maximaal € 50.000 uit je bouwdepot betalen. Heb je een hogere rekening? Dan kun je meerdere betaalopdrachten geven.

  Hoe zit het met de rente op een bouwdepot?

  Je betaalt rente over het volledige hypotheekbedrag. Dit bedrag verandert niet wanneer je geld uit je bouwdepot opneemt.

  Je ontvangt rente over het geld dat op je bouwdepot staat. Je krijgt dus minder rente naarmate je geld opneemt uit je bouwdepot.

  Goed om te weten
  Bij ingang van je bouwdepot is de rente hiervan gelijk aan de rente op je hypotheek op dat moment. De rente op je bouwdepot wijzigt niet. Ook niet als de rente op je hypotheek wijzigt.

  Wat is de looptijd van een bouwdepot?

  Een bouwdepot loopt maximaal twee jaar.

  Wat mag ik wel en niet betalen vanuit het bouwdepot?

  Samen bespreken we wat je gaat verbouwen en mag betalen uit het bouwdepot.
  Wat je bijvoorbeeld wel uit het bouwdepot mag betalen:

  rekeningen die nodig zijn voor de bouw of verbouwing van uw huis, bijvoorbeeld van een aannemer of architectrekeningen van bouwmateriaal

  Wat je niet uit het bouwdepot mag betalen:
  Spullen die je bij een verhuizing mee kunt nemen, mag je niet betalen uit een bouwdepot. Denk daarbij aan gordijnen en meubels. Twijfel je? Neem dan contact op met jouw Rabobank.

  Heb je een Rabo Groendepot? Dan mag je zelf kiezen welke energiebesparende maatregelen je neemt en betaalt uit het bouwdepot.

  Controle bouwdepot
  Bewaar de rekeningen goed. We kunnen controleren of je het geld in het bouwdepot gebruikt voor de bouw of verbouwing van je huis. Deze rekeningen zijn ook belangrijk voor je hypotheekrenteaftrek.

  Hoe eindigt een bouwdepot?

  Het bouwdepot kan eindigen:

  als de bouw of verbouwing van het huis af isals je vier maanden geen gebruik maakt van het bouwdepottwee jaar nadat we het geld in het bouwdepot hebben gezetals het geld in het bouwdepot minder is dan € 2.500als de bouw of verbouwing anders verloopt dan je met ons hebt afgesproken. Bijvoorbeeld als je het geld op je bouwdepot niet gebruikt voor de bouw of verbouw van uw huis

  Goed om te weten
  Als je bouwdepot eindigt, staat er misschien nog geld op. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag wordt het geld gestort op je betaalrekening of gebruikt om de lening terug te betalen.

  Is een bouwdepot iets voor jou?

  Maak een afspraak met onze adviseur en sluit een bouwdepot af.

  Maak een afspraak