Voorbeelden en een template van ondernemingsplannen

Ondernemingsplan voorbeelden

Wanneer je begint met je ondernemingsplan is een beetje houvast vaak welkom. Daarom vind je hier een leeg template én voor vier branches een voorbeeld ter inspiratie. Bovendien krijg je tips voor het starten van je bedrijf. Zo start je nog sterker!

Voorbeeld ondernemingsplan per branche

Geen branche is hetzelfde. Daarom vind je hier gratis voorbeelden van een ondernemingsplan voor vier verschillende branches. Deze geven een goed beeld hoe een goed businessplan eruit zou kunnen zien. Inclusief het financieel plan. Kies het voorbeeld dat het best past bij jouw toekomstige bedrijf als leidraad bij het schrijven van uw eigen bedrijfsplan.

Lees ook de tips voor het schrijven van een ondernemersplan

Deze plannen kan je gratis downloaden:

Template - invulmodel voor ondernemingsplan

Ondernemingsplan template (invulmodel)

Met het invullen van dit template is een goed ondernemingsplan weer een stap dichterbij. We lichten alle onderdelen van zo’n plan toe en geven tips. Als je alles invult, staan alle belangrijke punten straks in jouw plan.

Download ondernemingsplan template

Ondernemingsplan voor ZZP

Voorbeeld ondernemingsplan zzp

Of je nu als grafisch vormgever, accountant, huis-aan-huiskapper, personal trainer, klusjesman of tekstschrijver aan de slag gaat, je noemt jezelf waarschijnlijk zzp’er. En ook voor zzp’ers is een ondernemingsplan maken een goed idee!

Download voorbeeldplan zzp

Ondernemingsplan voor detailhandel (winkel)

Voorbeeld ondernemingsplan detailhandel (winkel)

Ga je een winkel openen? In de detailhandel kun je alle kanten op. Maar of je nu groente, kleding of verf gaat verkopen, je begint met een plan. Fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Download voorbeeldplan retail

Ondernemingsplan voor dienstverlening

Voorbeeld ondernemingsplan dienstverlening

Begin je een makelaarskantoor, schoonheidssalon of schoonmaakbedrijf? In de zakelijke dienstverlening kun je alle kanten op.

Download voorbeeldplan dienstverlening

Ondernemingsplan voor Horeca

Voorbeeld ondernemingsplan horeca

Droom je al jaren van een eigen café, restaurant of hotel en wil je nu jouw droom gaan realiseren? De kans is groot dat je financiering nodig hebt, een sterk businessplan is voor jou dan ook een absolute must.

Download voorbeeldplan horeca

Zelf regelen & Contact