Zzp of freelance

Regel uw bankzaken en boekhouding als ZZP’er of freelancer

Als zzp’er of freelancer heeft u veel vrijheid, maar u moet ook veel zelf regelen. Zoals uw pensioenopbouw en uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid. En een hypotheekaanvraag werkt voor zzp’ers toch net even anders dan voor werknemers in loondienst.

Rekening en verzekeringen

Een zakelijke rekening voor zzp'ers staat niet alleen professioneel tegenover uw opdrachtgevers. U houdt ook uw zakelijke en privé boekhouding gescheiden. Zo heeft u een duidelijk overzicht over uw zakelijke financiën.

Lees meer over de zakelijke rekening

Soms gaat het even iets minder goed. U krijgt bijvoorbeeld een zakelijk conflict met een opdrachtgever. Of u loopt bedrijfsschade op door weersinvloeden of een inbraak. Of u raakt door een ongeval of ziekte arbeidsongeschikt. Gelukkig kunt u zich hiertegen verzekeren.

Lees meer over verzekeringen voor zzp’ers

De bankrekening die je boekhouding doet

Het bijhouden van jouw administratie en bankzaken kost je veel tijd. Die tijd wil je natuurlijk liever besteden aan de zaken die je echt belangrijk vindt, zoals de groei van jouw bedrijf. Hoe mooi zou het zijn als je bankrekening jouw boekhouding doet?

Meer lezen over Rabo Bizzy

Hypotheek

Wilt u een huis kopen? Ook voor u als zzp’er of freelancer is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. U moet wel aantonen dat u uw hypotheek niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunt blijven betalen. Heeft u bijvoorbeeld voldoende inkomen als u arbeidsongeschikt raakt of met pensioen gaat? U kunt zich hiertegen verzekeren of dit risico zelf opvangen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Hypotheek voor zzp’ers

Pensioen en sparen

Als zzp’er zorgt uzelf voor uw pensioen. Dat kan op verschillende manieren. Heeft u nu ruimte om geld opzij te zetten, dan kunt u met een zakelijke spaarrekening sparen voor later. Maar u kunt ook lijfrente opbouwen op een lijfrenteverzekering.

Lees meer over de mogelijkheden

Bedrijfsauto leasen of kopen

Gebruikt u uw privéauto of schaft u een bedrijfsauto aan? U kunt kiezen voor autolease of een auto kopen. Als zzp’er of freelancer profiteert u van een aantal voordelen bij de aanschaf en het gebruik van een auto.

Kennis en netwerken

Wilt u meer bereiken, maar komt u handen te kort? Een coöperatie kan dan uitkomst bieden. U kunt er samen met andere zzp’ers en freelancers een oprichten. Zo staat u als zzp’er sterk en bereikt u meer zonder uw onafhankelijkheid te verliezen.

Meer lezen over de voordelen van een coöperatie

Contact

Rabobank