Ondernemer in de trein

Zzp of freelance

Als zzp’er of freelancer heb je veel vrijheid, maar je moet ook veel zelf regelen. Zoals je pensioenopbouw en je inkomen bij arbeidsongeschiktheid. En een hypotheekaanvraag werkt voor zzp’ers toch net even anders dan voor werknemers in loondienst.

Rekening en verzekeringen

Een zakelijke rekening voor zzp'ers staat niet alleen professioneel tegenover jouw opdrachtgevers. Je houdt hiermee ook je zakelijke en privé boekhouding gescheiden. Zo heb je een duidelijk overzicht over al je zakelijke financiën.

Lees meer over de zakelijke rekening

Soms gaat het even iets minder goed. Je krijgt bijvoorbeeld een zakelijk conflict met een opdrachtgever. Of je loopt bedrijfsschade op door weersinvloeden of een inbraak. Of je raakt door een ongeval of ziekte arbeidsongeschikt. Gelukkig kun je je hiertegen verzekeren.

Lees meer over verzekeringen voor zzp’ers

Rabo Bizzy

Rabo Bizzy, de bankrekening die je boekhouding doet

Het bijhouden van jouw administratie en bankzaken kost je veel tijd. Die tijd wil je natuurlijk liever besteden aan de zaken die je echt belangrijk vindt, zoals de groei van jouw bedrijf. Hoe mooi zou het zijn als je bankrekening jouw boekhouding doet?

Meer over Rabo Bizzy

Hypotheek

Huis op het oog? Ook voor jou als zzp’er of freelancer is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Je moet wel aantonen dat je je hypotheek niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunt blijven betalen. Heb je bijvoorbeeld voldoende inkomen als je arbeidsongeschikt raakt of met pensioen gaat? Je kunt je hiertegen verzekeren of dit risico zelf opvangen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Hypotheek voor zzp’ers

Eigen bedrijf gestart

Startersvoordeel: speciaal voor starters

In je eerste jaar krijg je bij ons Startersvoordeel. Dat betekent dat je korting krijgt op je zakelijke rekening, transactiekosten en andere zakelijke betaalproducten. Zo start je nóg sterker.

Ik wil meer weten!

Pensioen en sparen

Als zzp’er zorg je zelf voor je pensioen. Dat kan op verschillende manieren. Heb je nu ruimte om geld opzij te zetten, dan kun je met een zakelijke spaarrekening sparen voor later. Maar je kunt ook lijfrente opbouwen op een lijfrenteverzekering.

Lees meer over de mogelijkheden

Bedrijfsauto leasen of kopen

Gebruik je jouw privéauto of schaf je een bedrijfsauto aan? Je kunt kiezen voor autolease of een auto kopen. Als zzp’er of freelancer profiteer je van een aantal voordelen bij de aanschaf en het gebruik van een auto.

Zakelijk rijden als zzp’er: dit zijn je opties

Kennis en netwerken

Wil je meer bereiken, maar kom je handen te kort? Een coöperatie kan dan uitkomst bieden. Samen met andere zzp'ers en freelancers kun je er een oprichten. Zo sta je sterk als zzp'er en bereik je meer zonder je onafhankelijkheid te verliezen. 

Meer lezen over de voordelen van een coöperatie

Zelf regelen & Contact