Rabo Beheerd Beleggen Basis

Uw vermogen verantwoord laten beleggen in indexfondsen

 • uw vermogen verantwoord belegd door onze specialisten
 • uw beleggingsportefeuille afgestemd op uw wensen en doelen
 • u belegt in een goed gespreide portefeuille van indexfondsen*
 • up-to-date inzicht in uw portefeuille
 • starten kan met een laag bedrag, het advies is vanaf € 5.000

*Indexfondsen zijn aandelen- en obligatiefondsen die een bepaalde beurs zo goed mogelijk volgen. Dit betekent dat uw belegging ongeveer gelijk is aan die beurs. Het rendement is daarom ook ongeveer gelijk aan het rendement van die beurs.

Bereken uw verwachte eindresultaat

Benieuwd naar het verwachte eindresultaat?. Aan de hand van looptijd en inleg kunt u zien wat uw verwachte rendement wordt.

Rabo Beheerd Beleggen Basis online aanvragen

U kunt Rabo Beheerd Beleggen Basis online bij ons aanvragen. Tijdens de aanvraag stellen we u een aantal vragen en krijgt u uitleg per onderdeel. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Online aanvragen is niet mogelijk als u:

 • jonger bent dan 18 jaar
 • een zakelijke aanvraag wilt doen
 • wilt aanvragen voor uw (klein)kind
 • (tijdelijk) in het buitenland woont

Daarnaast is het verstandig om alleen te gaan beleggen als uw financiële situatie daarvoor geschikt is. Met de Rabo BeleggersCheck kunt u snel zien of u voldoende geld over heeft om te gaan beleggen. Zowel nu als in de toekomst.

Twijfelt u nog of wilt u Rabo Beheerd Beleggen Basis liever via een adviseur aanvragen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Uw beleggingen in handen van onze ervaren vermogensbeheerders

Met Rabo Beheerd Beleggen Basis kiest u voor rust en gemak. Maar ook voor verstandig beleggen. Ons team van ervaren vermogensbeheerders belegt uw vermogen. Zij zorgen dat de beleggingen in uw portefeuille goed gespreid zijn. U bepaalt uw beleggingsdoel en hoeveel risico u wilt nemen. Wij zorgen ervoor dat uw portefeuille wordt beheerd volgens de met u gemaakte afspraken. U kunt de ontwikkeling van uw portefeuille eenvoudig volgen via Rabo Internetbankieren of in de beleggen omgeving binnen de Rabo Bankieren App. U ontvangt een bericht van ons wanneer uw beleggingen aandacht nodig hebben. Zo kunt u uw vermogen met een gerust hart aan ons overlaten.

Kenmerken

Geschikt voor lage bedragen

Starten met beleggen kan met een laag bedrag. Wij adviseren om niet minder dan € 5.000 te beleggen. Daarmee voorkomt u dat de kosten zwaar drukken op het verwachte rendement.

Onze dienstverlening

Onze ervaren vermogensbeheerders beheren uw portefeuille volgens de gemaakte afspraken:

 • we selecteren indexfondsen die de wereldwijde financiële markten volgen tegen zo laag mogelijke kosten
 • we stellen uw portefeuille samen in lijn met uw uitgangspunten
 • we controleren of uw portefeuille past bij uw doelrisicoprofiel
 • we passen uw portefeuille aan als daar aanleiding voor is
 • we houden uw portefeuille in balans

Verantwoord beleggen

Onze specialisten selecteren zoveel mogelijk fondsen van aanbieders die volgens de maatstaven van de Verenigde Naties (de ‘Principles for Responsible Investment’) verantwoord beleggen. Deze fondsen houden rekening met de prestaties van bedrijven op het gebied van mens, milieu en goed (ondernemings)bestuur.

Lees meer over verantwoord beleggen bij de Rabobank

Inzicht en overzicht

U heeft altijd en overal inzicht in het rendement, de waarde en de samenstelling van uw portefeuille via Rabo Internetbankieren of in de beleggen omgeving binnen de Rabo Bankieren App. Daarnaast kunt u zien welke transacties er voor u zijn uitgevoerd, hoeveel u betaalt en hoe uw portefeuille is gespreid. Ook vindt u er een online rapportage over de ontwikkeling van uw beleggingen. Zo heeft u altijd grip op uw beleggingen en ziet u of u op koers ligt om uw persoonlijke doel te realiseren.

Rendement en risico

Als u kiest voor beleggen bij de Rabobank, dan helpen wij u graag om dat op een verstandige manier te doen. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggen. De kans bestaat namelijk dat u uw inleg kunt verliezen. U kiest zelf welk beoogd risico u wilt lopen. Hoe hoger het verwachte rendement, hoe meer risico u moet accepteren. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer over rendement en risico

Rendement per beleggingsprofiel

In onderstaande tabel vindt u het bruto rendement van Rabo Beheerd Beleggen Basis per beleggingsprofiel.


20162017*
Zeer Defensief3,0%1,1%
Defensief5,4%3,0%
Neutraal7,2%4,8%
Offensief8,8%6,5%
Zeer Offensief9,8%8,2%

* t/m december 2017

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Goed om te weten

We zijn transparant over kosten en rendementen.

 • De getoonde tabel is door ons opgemaakt op basis van onze gerealiseerde rendementscijfers vanaf 1 januari 2016 (start Rabo Beheerd Beleggen Basis). De kosten van de fondsaanbieders (ook wel lopende kosten genoemd) zijn hierin verwerkt. De tarieven die de Rabobank doorberekent zijn hierin nog niet meegenomen. Zouden we deze kosten wel doorberekenen, dan vallen de getoonde rendementscijfers lager uit.
 • Uw individuele portefeuille kan door afrondingsverschillen licht afwijken van bovenstaand.

Hoe werkt het

Eenvoudig online aanvragen

Tijdens de online aanvraag maken we een aantal afspraken, zodat u belegt op de manier die bij uw persoonlijke situatie past.

 • we helpen u om uw financiële doel scherp te krijgen
 • u legt vast hoeveel tijd u nodig heeft om uw doel te bereiken (uw beleggingshorizon)
 • u geeft aan hoeveel risico u bereid bent te lopen
 • u voert uw (periodieke) inlegbedrag in

Op basis van deze gegevens stellen onze vermogensbeheerders een portefeuille samen die past bij uw financiële doel. Met Rabo Beheerd Beleggen Basis bestaat uw portefeuille uit goed gespreide indexfondsen, die tegen zo laag mogelijke kosten de wereldwijde financiële markten volgen. Het is belangrijk om de risico’s van uw beleggingen goed te spreiden. Uw vermogen verdelen over verschillende soorten beleggingen vangt koersschommelingen op en zorgt voor een stabieler rendement.

Wilt u zien met welk doel of met hoeveel risico u belegt? Dit kunt u eenvoudig zien via Rabo Internetbankieren Beleggen. Wilt u een van deze uitgangspunten wijzigen, neem dan contact met ons op.

Uitgangspunten actualiseren

Het is belangrijk dat uw beleggingen steeds blijven passen bij uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom vragen we u eenmaal per jaar de uitgangspunten voor uw beleggingen te actualiseren. U kunt eventuele wijzigingen online doorgeven.

Bijsturen als dat nodig is

In enkele situaties kan het nodig zijn om uw beleggingen bij te sturen. Bijvoorbeeld als het even minder goed gaat op de beurzen. U ontvangt dan van ons suggesties om bijvoorbeeld uw inlegbedrag aan te passen, uw horizon te verlengen of uw doelbedrag bij te stellen. Komt u dichterbij uw financiële doel? Dan laten wij u online weten dat het verstandig is om minder risico te nemen. Uw risicoprofiel kunt u zelf online eenvoudig aanpassen en wij passen daarop uw portefeuille aan. Zo loopt u niet meer risico dan nodig is.

Aan- en verkopen

Eenvoudig inleggen en opnemen

U legt geld in door een bedrag over te maken naar uw beleggersrekening. U kiest zelf of u dat eenmalig doet of per periode. Verder hoeft u niets te doen. Onze specialisten kopen de juiste fondsen voor u aan. Zo beschikt u snel en makkelijk over een passende portefeuille. En wilt u geld opnemen? Dat kan eenvoudig via Rabo Internetbankieren. Ga naar 'Beleggen' en kies in het linkermenu voor 'Opnemen'. Het bedrag dat u wilt opnemen boeken wij dan over naar uw betaal- of spaarrekening. Als het nodig is, verkopen we een deel van uw beleggingen. U heeft daar zelf geen omkijken naar.

Houd u er rekening mee dat de verwerking van inleggen en opnames meestal enkele dagen vergt. Vooral als voor de uitvoering van uw opdracht eerst beleggingen moeten worden verkocht, kan dit enkele beursdagen, en in uitzonderingsgevallen tot maximaal 10 beursdagen in beslag nemen. 

Kosten

U betaalt een vast bedrag voor onze basisdienstverlening en voor het beheren van uw portefeuille. Daarnaast betaalt u ook voor de lopende kosten* van de fondsen zelf.

Basisdienstverlening U betaalt 0,05% per kwartaal over het gemiddeld belegde vermogen. Dat is het gemiddelde van het belegde vermogen aan het begin en het eind van het kwartaal. Het gaat om uw belegd vermogen exclusief het saldo van uw Rabo Beleggersrekening. U betaalt minimaal € 5 en maximaal € 30 per kwartaal. Er geldt geen btw-heffing.
Portefeuillebeheer 0,1125% per kwartaal over het gemiddeld belegde vermogen. Het gaat om uw belegd vermogen exclusief het saldo van uw Rabo Beleggersrekening. Het tarief is inclusief 21% btw.
Lopende kosten in beleggingsfondsen*Ongeveer 0,1%-0,2% van de waarde van uw portefeuille op jaarbasis**.

*Lopende kosten zijn managementkosten, servicekosten, transactiekosten en overige kosten.  

**Het precieze bedrag hangt af van uw portefeuille en uw doelrisicoprofiel. Beheerders van de individuele fondsen verrekenen de lopende kosten met de waarde van het betreffende fonds. Hiervoor wordt u niet belast.

Bereken uw beleggingskosten

Belegd vermogen
Basisdienstverlening
Portefeuillebeheer
Lopende kosten ** -
Totale kosten per jaar -
** Deze kosten bedragen, afhankelijk van de beleggingsfondsen waarin wordt deelgenomen, ongeveer 0,1% tot 0,2% per jaar van de waarde van uw portefeuille. De genoemde bedragen in de calculator geven een schatting weer. Het precieze bedrag hangt af van de waarde van uw portefeuille en het gekozen doelrisicoprofiel; doorgaans betaalt u een hoger percentage voor lopende kosten naarmate uw doelrisicoprofiel hoger is. Beheerders van de individuele beleggingsfondsen verrekenen de lopende kosten met de waarde van het betreffende fonds. Hiervoor wordt u niet meer apart belast. Fondsbeheerders kunnen ook separaat toe- of uittredingskosten in rekening brengen. Deze kosten worden aan u doorbelast.

Lees welke kosten u kunt verwachten bij Rabo Beheerd Beleggen Basis

Brochure Tarieven beleggen bij de Rabobank

Toelichting tarieven

U betaalt alle kosten per kwartaal. Wij halen het bedrag van uw beleggersrekening af. Heeft u niet genoeg saldo op uw beleggersrekening? Dan verkopen wij één of meerdere fondsen uit uw portefeuille. Hierdoor stijgt uw saldo weer. Voor aan- en verkopen van fondsen betaalt u geen kosten aan de Rabobank.

Voorwaarden

Het is verstandig uzelf goed te informeren voordat u gaat beleggen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die gelden voor Rabo Beheerd Beleggen Basis.

Brochure Rabo Beheerd Beleggen Basis

Brochure Beleggen bij de Rabobank

Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening 2018

Beleggen in de Rabo Bankieren App

De Rabo Bankieren App biedt uitgebreide mogelijkheden voor inzicht en beheer van uw portefeuille in de beleggen omgeving.

Contact

Rabobank