Man en vrouw zitten tussen de dozen in hun nieuwe huis

Hoe koop je een huis? Het begin maak je hier.

Overweeg je een huis te kopen? Een leuke, maar spannende stap. Met een koophuis kun je een spaarpotje opbouwen voor later als je aflost op de hypotheek. Maar dan moet je die hypotheek eerst zien te krijgen. Hoe haalbaar is dat in jouw situatie? Met inzicht, tips en oplossingen  helpen we jou stap voor stap naar je droomhuis.

Zet de eerste stap

3 acties die je kunt ondernemen om te nu of later te kunnen kopen

Huis huren of kopen

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe woning? Maar ben je er nog niet uit of je wilt huren of kopen? Kopen kan een verstandige beslissing zijn, want met een koopwoning kun je vermogen opbouwen. Natuurlijk heeft huren ook voordelen, zoals flexibiliteit. In deze video leggen we uit wat de voor- en nadelen van beide opties zijn. Zo kun je een keuze maken die bij jou past.

Lees meer over kopen voor vermogensopbouw

Vind hét huis voor jou

Er is zoveel keus op de woningmarkt en iedereen in je omgeving heeft een mening. Hoe vind je dan hét huis voor jou? Bereid je met de Checklist voor op de bezichtiging van een huis en weet welke vragen je kan stellen.

Download de Checklist Huisbezichtiging (PDF) Download de Woonwijzer (PDF)
Rabo research

Actueel

Wat speelt er op de woningmarkt? Onze experts zijn continu bezig met het analyseren van de trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt. Via Actueel houden we je op de hoogte. Zo kun je zelf bepalen wat dit voor jouw situatie betekent.

Lees de ontwikkelingen

Wat je nog meer moet weten over kopen…

Hoe wil je verder?

Wij helpen je graag.

Bereken je hypotheek Maak een afspraak