Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd wat je in 2021 kunt lenen? Maak binnen 5 minuten een uitgebreide hypotheekberekening met onze handige rekentool.

Hoe werkt de maximale hypotheek berekening?

De berekening geeft een indicatie van je maximale hypotheek en maandlasten. Dit is een standaardberekening gebaseerd op de gegevens die jij heb ingevuld. Zo gaat de maximale hypotheek berekening uit van een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je nauwkeuriger weten wat je kunt lenen en wat de maandlasten zijn van je hypotheek? Maak dan een uitgebreide berekening.

Kan ik de hypotheek krijgen?

Heb je berekend wat je maximaal kunt lenen? Dan wil je vast weten of je de hypotheek kunt krijgen en of de maandlasten van de hypotheek betaalbaar zijn. Een maximale hypotheek is niet altijd verstandig. Hoe jij financieel gezond kunt wonen bespreekt onze hypotheekadviseur graag samen met jou tijdens een persoonlijk gesprek. Een gratis oriëntatiegesprek kan eenvoudig en veilig online via videogesprek.

Vraag een gratis gesprek aan

Je eerste huis kopen?

Je eerste huis kopen kan een uitdaging zijn als je een tijdelijk contract of een studieschuld hebt. Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Daarom bieden we het gratis Eerste-huis-gesprek aan. Zo weet je binnen 30 minuten wat financieel haalbaar is.

Meer informatie over het kopen van je eerste huis

Gewonnen prijzen van MoneyView voor beste voorwaarden hypotheken in 2020

Hypotheekvormen en voorwaarden

Bij de Rabobank hebben we verschillende hypotheekvormen en –voorwaarden. Zo kun je voor jezelf bepalen of een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek of een combinatie van beiden bij je past. Wil je een deel niet aflossen? Dat kan met een aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast kun je kiezen uit een hypotheek met Plusvoorwaarden of Basisvoorwaarden. Productvergelijker MoneyView waardeert de vele mogelijkheden van onze hypotheken met Plusvoorwaarden met de maximale 5 sterren. Welke hypotheek en voorwaarden bij jou passen, hangt af van de mogelijkheden en hoeveel flexibiliteit je belangrijk vindt. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag bij je keuze.

Vergelijk de hypotheekvormen en -voorwaarden

Actuele hypotheekrente

Naast de hypotheekvorm is ook de hypotheekrente van invloed op de maandlasten van je hypotheek. Je kunt kiezen uit verschillende rentevast periodes. Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je korting krijgen op je hypotheekrente.

Bekijk hier onze actuele hypotheekrentes

Veelgestelde vragen over hypotheken

Welke hypotheken kan ik kiezen?

Je hebt bij ons de keuze uit verschillende hypotheken, met verschillende voorwaarden. Bijvoorbeeld voor duurzame nieuwbouw of basisvoorwaarden met een scherpe rente. Ook is er bijvoorbeeld de Generatiehypotheek waarbij ouders hun kinderen kunnen helpen bij het kopen van een woning.

Bekijk de verschillende hypotheekvormen en voorwaarden

Hoe werkt het kopen van een huis?

Ga je een huis kopen? Wij helpen je vanaf je eerste oriëntatie tot het afsluiten van de hypotheek en erna.

In zes stappen naar je koophuis

Wat is de actuele hypotheekrente?

Je maandlasten zijn onder andere afhankelijk van de rentestand.

Bekijk de hypotheekrentes

Kan ik mijn hypotheek oversluiten?

Je huidige hypotheek die ergens anders loopt kun je oversluiten naar de Rabobank. De lening bij je huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en je wordt hypotheekklant bij de Rabobank. Als je een huidige hypotheek hebt bij de Rabobank kun je deze ook oversluiten naar een andere aanbieder.

Lees meer over oversluiten

Kan ik Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen?

Als je een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heb je meer zekerheid en vaak lagere maandlasten. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG, mag vanaf 1 januari 2020 de waarde van je huis niet meer dan € 310.000 bedragen.

Lees meer over een huis kopen met NHG

Kan ik als (startende) zzp’er een hypotheek krijgen?

Ben je net gestart als zzp’er? Dan denken we graag met je mee. Zo kun je soms met jouw inkomen toch een huis kopen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur.

lees meer

Kan ik als ondernemer een hypotheek krijgen?

Ook als ondernemer kun je bij de Rabobank terecht voor een hypotheek. Ook voor startende ondernemers zijn er mogelijkheden.

Lees meer over de mogelijkheden

Hypotheekrente