Man zit met muntthee en laptop aan keukentafel om hypotheek te berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd wat je in 2024 kunt lenen? Bereken je maximale hypotheek en maandlasten aan de hand van je bruto jaarinkomen en dat van je eventuele partner. Zo weet je wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Je hypotheek berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten worden
Dit is een indicatie. Maak binnen een paar minuten een meer uitgebreide berekening.
Reken verder

Hoe werkt de maximale hypotheek berekening?

De berekening geeft een indicatie van je maximale hypotheek en maandlasten. Dit is een standaardberekening gebaseerd op de gegevens die jij heb ingevuld. Zo gaat de maximale hypotheek berekening uit van een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar

Hypotheek berekenen

Bereken je hypotheek

Maak binnen 5 minuten een uitgebreide hypotheekberekening met onze handige rekentool. Zo heb je direct een indicatie van je maximale hypotheek en je maandlasten.

Download je hypotheekberekening

Download je hypotheekberekening

Download een samenvatting van je hypotheekberekening. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met een adviseur

Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan makkelijk online via videogesprek, telefoon of op kantoor.

Een maximale hypotheek, is dat verstandig?

Heb je berekend wat je maximaal kunt lenen? Dan wil je vast weten of je de hypotheek kunt krijgen en of de maandlasten van de hypotheek betaalbaar zijn. Een maximale hypotheek is niet altijd verstandig. Hoe jij financieel gezond kunt wonen bespreekt onze hypotheekadviseur graag samen met jou tijdens een persoonlijk gesprek. Een gratis oriëntatiegesprek kan eenvoudig en veilig online via videogesprek.

Maandbedrag hypotheek berekenen, hoe zit dat?

Als je de maandelijkse kosten van je hypotheek wilt berekenen is het belangrijk om eerst de hypotheekvorm te kiezen die het beste bij jou past. Deze maandelijkse kosten omvatten zowel de hypotheekrente als meestal een aflossingsdeel. Bovendien worden de maandelijkse lasten beïnvloed door factoren als de waarde van de woning, het rentepercentage en de looptijd van de lening.

Wil je een inschatting krijgen van het bedrag dat je kunt lenen en wat je maandelijks zult moeten betalen? Maak dan gebruik van onze handige tool en bereken je maximale hypotheek.

Illustratie document met vergrootglas

Hypotheekvormen en voorwaarden

Bij Rabobank bieden we verschillende hypotheekvormen en –voorwaarden aan. Een hypotheekvorm bepaalt de manier waarop je de hypotheek aflost. Daarnaast kun je kiezen uit een hypotheek met Plusvoorwaarden of Basisvoorwaarden. Welke hypotheek en voorwaarden bij jou past, hangt af van de mogelijkheden en hoeveel flexibiliteit je belangrijk vindt.

Lineaire hypotheek
Met een lineaire hypotheek is de bruto maandlast bij aanvang het hoogst, maar daalt elke maand.

Annuïteitenhypotheek
Met een annuïteitenhypotheek is de bruto maandlast gelijk tijden de rentevaste periode.

Alles over je hypotheek aanvragen

Veelgestelde vragen over hypotheken

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We laten je zien dat er meer mogelijk is

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou.

We zorgen ervoor dat je hypotheek met jou meebeweegt

Onze adviseurs begrijpen dat je hypotheek met je mee moet bewegen, daarom checken we actief of je hypotheek nog bij jou past.

Afspraak maken

Meer weten over je maximale hypotheek?

Wij helpen je graag om een hypotheek te vinden die past bij jouw situatie en wensen. Maak daarom een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek met een adviseur. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.