Uw maximale hypotheek berekenen

Bereken wat u kunt lenen voor een huis en wat uw maandlasten worden.

Wanneer u erover denkt om een huis te kopen, wilt u snel uw maximale hypotheek berekenen. Vul hieronder uw bruto jaarinkomen in en u ziet voor welk bedrag u een huis kunt kopen. U leest bij stap twee wat dit hypotheekbedrag u per maand zal gaan kosten. Een derde mogelijkheid is om in te vullen wat u per maand kwijt wilt zijn aan de hypotheek. U ziet dan wat voor huis u bij dit maandbedrag kunt kopen.

Start hier uw hypotheekberekening:

Maak een uitgebreide berekening

Met het Rabobank Hypotheekdossier rekent u onder andere met actuele hypotheekrentes, uw inkomen en spaargeld. Zo krijgt u een compleet beeld van uw mogelijkheden. Vult u liever samen met een adviseur het Hypotheekdossier in? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Een huis kopen in 6 stappen

Het kopen van een huis is een grote mijlpaal. We zetten de stappen die u moet nemen even in het kort voor u op een rij.

  1. Oriënteren op het kopen van een huis: bepaal wat uw woonwensen zijn en kijk of deze passen binnen uw financiële mogelijkheden.
  2. Huis kopen: u gaat huizen zoeken en bezichtigen. Een spannende tijd van onderhandelen en het tekenen van een (voorlopig) koopcontract.
  3. Hypotheekadvies: de hypotheekadviseur kijkt samen met u naar uw specifieke situatie en helpt u bij het nemen van beslissingen.
  4. Hypotheek afsluiten: u ontvangt een hypotheekofferte en wanneer u akkoord bent en deze ondertekent, maakt u een afspraak met de notaris.
  5. Nieuw huis: u krijgt de sleutels van het nieuwe huis, een feestelijk moment.
  6. Verhuizen: is uw nieuwe huis direct bewoonbaar, of gaat u eerst verbouwen? Daar komt ook het een en ander bij kijken.

Lees het uitgebreide stappenplan

Hypotheek binnen een week

U kunt bij ons al een hypotheek binnen een week afsluiten. In 7 dagen zorgen we er samen met u voor dat er een getekende hypotheekofferte ligt.

Lees meer

Eerste huis kopen

Gaat u voor het eerst een huis kopen? De Rabobank helpt bij uw eerste oriëntatie tot het afsluiten van de hypotheek en erna. Lees ook de veelgestelde vragen van starters die voor het eerst een huis gaan kopen.

Eerste huis kopen

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek die elders loopt, kunt u oversluiten. De lening bij uw huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en u wordt hypotheekklant bij de Rabobank.

Hypotheek oversluiten

Hypotheekrente

De hypotheekrente is nu erg laag. Daardoor kunt u wellicht meer lenen dan in bovenstaande snelle berekening. Deze gaat namelijk uit van een standaard percentage.

Actuele hypotheekrente

Nationale Hypotheek Garantie

Als u een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft u meer zekerheid en vaak lagere maandlasten. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG, mag de waarde van uw huis niet meer dan € 265.000 bedragen. 

Meer over NHG