Uw maximale hypotheek berekenen

Bereken wat u kunt lenen voor een huis en wat uw maandlasten worden.

Benieuwd naar wat u maximaal kunt lenen voor uw droomhuis? Bereken nu uw maximale hypotheek aan de hand van uw bruto jaarinkomen en dat van uw partner. U kunt hier ook direct de maandlasten van een hypotheek berekenen. Zo weet u snel wat u maximaal kunt lenen voor uw droomwoning.

Start hier uw hypotheekberekening:

Maak een uitgebreide berekening

In het Rabobank Hypotheekdossier rekent u onder andere met actuele hypotheekrentes, uw inkomen, eventuele studieschuld en spaargeld. Zo krijgt u een compleet beeld van uw mogelijkheden. Wilt u liever samen met een adviseur uw hypotheek berekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek of loop vrijblijvend binnen tijdens een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Waarom kiezen voor een Rabobankhypotheek?

Een hypotheek is meer dan alleen de stand van de rente. Bij ons is bijvoorbeeld uw hypotheekofferte 12 maanden geldig en zijn er goede mogelijkheden voor flexwerkers en zzp’ers. Bovendien kijken we niet alleen naar uw situatie nu, maar ook naar uw plannen straks. Zo komen we samen tot een hypotheek die toekomstbestendig is.

Lees de 10 pluspunten van de Rabobankhypotheek

Welke hypotheken kan ik kiezen?

U heeft bij ons de keuze uit verschillende hypotheken, met verschillende voorwaarden. Bijvoorbeeld voor duurzame nieuwbouw of basisvoorwaarden met een scherpe rente. Ook is er de Generatiehypotheek waarbij uw ouders kunnen helpen bij het aankopen van een woning.

Vergelijk onze hypotheken

Ik koop mijn eerste huis. Hoe werkt dat?

Gaat u voor het eerst een huis kopen? Wij helpen vanaf uw eerste oriëntatie tot het afsluiten van de hypotheek en erna. Lees ook de veelgestelde vragen van starters die voor het eerst een huis gaan kopen.

Lees meer over eerste huis kopen

Wat is de actuele hypotheekrente?

De hypotheekrente is nu erg laag. Daardoor kunt u wellicht meer lenen dan in bovenstaande snelle berekening. Deze gaat namelijk uit van een standaard percentage.

Bekijk de hypotheekrentes

Kan ik mijn hypotheek oversluiten?

Een hypotheek die ergens anders loopt, kunt u oversluiten. De lening bij uw huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en u wordt hypotheekklant bij de Rabobank. Ook een Rabobankhypotheek kunt u oversluiten.

Lees meer over de mogelijkheden van oversluiten

Kan ik Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen?

Als u een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft u meer zekerheid en vaak lagere maandlasten. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG, mag de waarde van uw huis niet meer dan € 265.000 bedragen.

Lees meer over NHG

Een huis kopen in 6 stappen

Het kopen van een huis is een grote mijlpaal. We zetten de stappen die u moet nemen even in het kort voor u op een rij.

  1. Oriënteren op het kopen van een huis: bepaal wat uw woonwensen zijn en kijk of deze passen binnen uw financiële mogelijkheden. Bereken daarom direct online uw maximale hypotheek. Of komt langs voor een gratis oriëntatiegesprek.
  2. Huis kopen: u gaat huizen zoeken en bezichtigen. Een spannende tijd van onderhandelen en het tekenen van een (voorlopig) koopcontract.
  3. Hypotheekadvies: de hypotheekadviseur kijkt samen met u naar uw specifieke situatie en helpt ubij het nemen van beslissingen.
  4. Hypotheek afsluiten: u ontvangt een hypotheekofferte en wanneer u akkoord bent en deze ondertekent, maakt u een afspraak met de notaris.
  5. Nieuw huis: u krijgt de sleutels van het nieuwe huis, een feestelijk moment.
  6. Verhuizen: is uw nieuwe huis direct bewoonbaar of gaat u eerst verbouwen?

Lees het uitgebreide stappenplan

Contact

Rabobank