Uw maximale hypotheek berekenen

Bereken hier wat u kunt lenen voor een huis en wat uw maandlasten worden.

Wanneer u erover denkt om een huis te kopen, wilt u snel uw maximale hypotheek berekenen. Vul hieronder uw bruto jaarinkomen in en u ziet voor welk bedrag u een huis kunt kopen. U leest daarna wat dit hypotheekbedrag u per maand zal gaan kosten. Een derde mogelijkheid is om in te vullen wat u per maand kwijt wilt zijn aan de hypotheek. U ziet dan wat voor huis u bij dit maandbedrag kunt kopen.

Start hier uw hypotheekberekening:

Hypotheekdossier: rekenen met de prijs van het nieuwe huis en de actuele rente

U weet nu globaal wat u kunt lenen. Dat maakt het zoeken naar een huis een stuk fijner. Heeft u het huis van uw dromen gevonden? In het Rabobank Hypotheekdossier kunt u met die aankoopprijs nog uitgebreider uw hypotheek berekenen. U rekent ook met de actuele hypotheekrentes. Omdat de rente momenteel erg laag is, kunt u mogelijk meer lenen dan de berekening hierboven aangeeft. 

Vult u het hypotheekdossier liever in samen met een hypotheekadviseur? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Eerste huis kopen

Gaat u voor het eerst een huis kopen? Wij helpen u graag bij wat er allemaal bij komt kijken.

Eerste huis kopen

Hypotheekrente

De hypotheekrente is nu erg laag. Daardoor kunt u wellicht meer lenen dan in bovenstaande snelle berekening. Deze gaat namelijk uit van een standaard percentage.

Actuele hypotheekrente

Huis kopen: stappenplan

Het kopen van een huis is een grote mijlpaal. We zetten de stappen die u moet nemen even op een rij.

Zes stappen om een huis te kopen

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek die elders loopt, kunt u oversluiten. De lening bij uw huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en u wordt hypotheekklant bij de Rabobank.

Hypotheek oversluiten