Juffrouw in de klas met kinderen

Je eerste huis kopen

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een Eerste-huis-gesprek met een adviseur. Het gesprek is gratis en je zit nergens aan vast.

  • Vrijblijvend gesprek waar en wanneer je wilt
  • Keuze tussen telefoon of video
  • Ontdek in 30 minuten jouw mogelijkheden
Vraag een Eerste-huis-gesprek aan
Het Eerste-huis-gesprek kan je gemakkelijk thuis vanuit je luie stoel voeren

Waarom het Eerste-huis-gesprek?

Tijdelijke contracten komen steeds meer voor. En een studieschuld kan het kopen van een huis in de weg staan. Omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Tijdens een Eerste-huis-gesprek kijken we verder dan het bedrag dat je kunt lenen. Er is meer mogelijk dan je denkt.Snel antwoord via de chat

Heb je een algemene vraag over wonen of hypotheken? Via de chat krijg je hier meteen antwoord op.

Stel je vraag

Zonder vast contract toch een huis kopen. Kan dat?

Zit je in een vergelijkbare situatie als deze drie voorbeelden, dan is het soms toch mogelijk om een hypotheek te krijgen. Omdat het toekennen van een hypotheek van meerdere zaken afhangt, kunnen we het alleen niet garanderen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt een Eerste-huis-gesprek in?

Ben je op zoek naar een woning? Dan is het handig om te weten hoeveel je kunt lenen. Dit kun je kosteloos berekenen in het Rabobank Hypotheekdossier. Als je wilt kan onze financieel adviseur je hierbij helpen in een oriënterend Eerste-huis-gesprek. Tijdens dit gratis gesprek kijkt de adviseur verder dan het bedrag dat je kunt lenen. Wil je daarna een adviesgesprek, dan zijn daar kosten aan verbonden. Voor starters op de woningmarkt geldt een speciaal tarief.

  • We kijken samen naar jouw financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenen.
  • We maken een inschatting van de maandlasten die bij jouw wensen horen.
  • We vertellen hoe een hypotheekadvies bij de Rabobank eruit ziet en wat de kosten daarvan zijn.
  • We geven algemene informatie over bijvoorbeeld onze hypotheektarieven en hypotheekvormen.

Lees meer over advies en kosten

Wat kan ik verwachten van een Eerste-huis-gesprek via telefoon of video?

Telefoongesprek
In 30 minuten bespreek je met een financieel adviseur wat er in jouw situatie mogelijk is wat betreft een hypotheek. De inhoud van het gesprek is hetzelfde als een persoonlijk gesprek bij de bank.

Videogesprek
Via je computer, laptop, tablet of smartphone voer je met een financieel adviseur een videogesprek over je mogelijkheden voor een eventuele hypotheek. Net zoals je tijdens een persoonlijk gesprek bij de bank zou doen. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent. Ook handig wanneer je ouders willen aansluiten bij het gesprek.

Chat
Heb je een algemene vraag over wonen of hypotheken? Die stel je snel en gemakkelijk via de chat. Vragen over je financiële situatie of een eventuele hypotheek bespreken we graag met je tijdens een telefoon- of videogesprek.

Ik heb een stabiel inkomen en huur al een aantal jaren, wat is er mogelijk?

Woon je nu in een huurhuis en wordt het tijd voor de volgende stap op de huizenmarkt? Met de huidige lage rente kan het kopen van je eerste huis een eerste stap zijn om vermogen op te bouwen.

Lees meer over de mogelijkheden

Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Hoewel een studieschuld invloed heeft op het bedrag dat je maximaal kunt lenen, hoeft het geen belemmering te zijn voor het kopen van een huis. We denken graag in oplossingen.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden wat er mogelijk is. Zo kun je misschien met hulp van familie toch dat huis kopen. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Ik heb niet genoeg inkomen om mijn droomhuis te kopen. Wat kan ik doen?

Bijvoorbeeld Daan: hij is net klaar met studeren en is gestart met zijn eerste baan. Wat een vertrouwen dat hij gelijk een vast contract kreeg. Hij woont nu nog thuis en droomt ervan om een eigen huis te kopen. Hij heeft de rekentool van het Rabobank Hypotheekdossier geprobeerd en daar kwam uit dat hij nog niet genoeg inkomen heeft om het bedrag te lenen wat hij hiervoor nodig heeft

Kopen met hulp

Totdat hij online iets las over de Generatiehypotheek. Zijn vader stemde ermee in om mededebiteur te worden voor het deel van de hypotheek dat Daan nu nog niet kan betalen. De financieel adviseur heeft alle inkomsten, uitgaven en wensen van Daan en zijn vader op een rijtje gezet en meegenomen in de beoordeling van de hypotheekaanvraag. Door de hulp van zijn vader kon Daan toch het huis kopen.

Dit is een uitkomst voor (groot)-ouders die geen eigen huis met overwaarde hebben of de mogelijkheid om te schenken, maar wel voldoende inkomen hebben. Lees meer over de voorwaarden en mogelijkheden voor (groot)-ouders van kopen met hulp. Rabobank denkt graag met je mee in oplossingen. Er is soms meer mogelijk dan je denkt.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Ik heb onvoldoende spaargeld. Kan ik toch een huis kopen?

Als je een hypotheek aanvraagt, kun je maximaal de waarde van een huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Ook het inrichten van je huis kost geld. Om al deze kosten te kunnen betalen, heb je spaargeld nodig. Begin daarom vandaag nog met sparen voor je eerste huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo Bankieren App kan je hierbij helpen.

Lees meer over sparen voor een eigen huis Lees meer over vermogen opbouwen

Waar wacht je nog op?

Eerste-huis-gesprek aanvragen