Eerste huis kopen

Je Eerste-huis-gesprek

Niet meer twijfelen, maar gewoon erover in gesprek: Praat met één van onze adviseurs tijdens je Eerste-huis-gesprek.

  • Gratis gesprek waar en wanneer je wilt
  • Ontdek in 30 minuten wat jouw mogelijkheden zijn
  • Telefonisch of via videoverbinding

Je Eerste-huis-gesprek

Een eerste huis kopen kan een uitdaging zijn, omdat je bijvoorbeeld een studieschuld hebt of een flexibel arbeidscontract. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Benieuwd of je een hypotheek kunt krijgen? Maak dan een afspraak voor een gratis Eerste-huis-gesprek.

onderwijzeres

Waarom het Eerste-huis-gesprek?

Onze maatschappij verandert. Je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Tijdelijke contracten komen steeds meer voor. En een studieschuld kan het kopen van een huis in de weg staan. Omdat elke situatie weer anders is, bieden wij het Eerste-huis-gesprek aan. Daarin kijken we samen naar wat jij maximaal kunt lenen. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.Stel je vraag via chat

Krijg direct antwoord op een vraag die niet over je persoonlijke financiële situatie gaat.

Start chat

Geen vast contract en misschien toch een hypotheek?

Hieronder vind je voorbeelden van situaties waarin het soms toch mogelijk is gebleken om een hypotheek aan te vragen. Of jij in een vergelijkbare situatie een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen. De toekenning van een hypotheek hangt namelijk van meerdere zaken af.

Veelgestelde vragen

Ik heb een stabiel inkomen en huur al een aantal jaren, wat is er mogelijk?

Woon je nu in een huurhuis en wordt het tijd voor de volgende stap op de huizenmarkt? Met de huidige lage rente kan het kopen van je eerste huis een eerste stap zijn om vermogen op te bouwen. Zet een verantwoorde stap van een huurhuis naar een koophuis.

Ontdek meer

Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Hoewel een studieschuld invloed heeft op het bedrag dat je maximaal kunt lenen, hoeft het geen belemmering te zijn voor het kopen van een huis. We denken graag in oplossingen.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden wat er mogelijk is. Zo kun je misschien met hulp van familie toch dat huis kopen. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Als je nu niet genoeg inkomen hebt om je droomhuis te kopen, wat kan je doen?

Bijvoorbeeld Daan: hij is net klaar met studeren en is gestart met zijn eerste baan. Wat een vertrouwen dat hij gelijk een vast contract kreeg. Hij woont nu nog thuis en droomt ervan om een eigen huis te kopen. Hij heeft de rekentool van het Rabobank Hypotheekdossier geprobeerd en daar kwam uit dat hij nog niet genoeg inkomen heeft om het bedrag te lenen wat hij hiervoor nodig heeft

Kopen met hulp

Totdat hij online iets las over de Generatiehypotheek. Zijn vader stemde ermee in om mededebiteur te worden voor het deel van de hypotheek dat Daan nu nog niet kan betalen. De financieel adviseur heeft alle inkomsten, uitgaven en wensen van Daan en zijn vader op een rijtje gezet en meegenomen in de beoordeling van de hypotheekaanvraag. Door de hulp van zijn vader kon Daan toch het huis kopen.

Dit is een uitkomst voor (groot)-ouders die geen eigen huis met overwaarde hebben of de mogelijkheid om te schenken, maar wel voldoende inkomen hebben. Lees meer over de voorwaarden en mogelijkheden voor (groot)-ouders van kopen met hulp. Rabobank denkt graag met je mee in oplossingen. Er is soms meer mogelijk dan je denkt.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Ik heb niet genoeg spaargeld. Kan ik toch een huis kopen?

Als je een hypotheek aanvraagt, kun je maximaal de waarde van een huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Ook het inrichten van je huis kost geld. Om al deze kosten te kunnen betalen, heb je spaargeld nodig. Start daarom vandaag nog met sparen voor je eerste huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo Bankieren App kan je hierbij helpen.

Lees meer over sparen voor een eigen huis Ontdek waarvoor je straks ook geld nodig hebt

Wat kan ik verwachten tijdens een telefoongesprek, videogesprek of chat?

Met een financieel adviseur bespreek je de mogelijkheden voor een eventuele hypotheek. Dit kan eenvoudig vanuit huis of waar je ook bent. De inhoud van het gesprek is hetzelfde als een persoonlijk gesprek bij de bank.

Waar wacht je nog op?